Το μήνυμα του ΥΦΥΠΕΞ Τ. Κουΐκ προς τους Αποδήμους για την επέτειο του «ΟΧΙ»: Στα δύσκολα, η Ελλάδα παραμένει πάντοτε αρραγής»


 

 

 

Μήνυμα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου απέστειλε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς – Νικόλαος Κουίκ προς τους Απόδημους Έλληνες.

 

 

Στο μήνυμά του, ο κ. Κουΐκ αναφέρει:

 

 

 

«Κάθε τέτοια μέρα, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες της Ελλάδας και όλου του κόσμου, θυμόμαστε την πρώτη ήττα  του Άξονα στο δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η πρώτη νίκη του ελεύθερου κόσμου απέναντι στο φασισμό υπήρξε η νικηφόρος έφοδος της Ελληνικής ξιφολόγχης, που ορμούσε προς τα ιταλικά πολυβόλα με την ψυχή έτοιμη να θυσιασθεί για να υπερασπισθεί την γενέτειρα των ιδανικών μας.

 

 

Ο έλληνας στρατιώτης, φορώντας μία απλή χειμερινή στολή, βούταγε στα χιόνια της Πίνδου και μαχόταν ενάντια στις  άριστα εξοπλισμένες και αριθμητικά υπέρτερες μεραρχίες αλπινιστών, πιστεύοντας στο ιερό μυστήριο του έθνους μας. Το μόνο στοιχείο, που μπορεί να ερμηνεύσει τους ιστορικούς θριάμβους των Ελλήνων απέναντι στις τυραννίες.

 

 

Το αξιακό σύστημα του ορθού λόγου των προγόνων μας πολεμά εδώ και χιλιάδες χρόνια και καταγάγει νίκες. Κράτησε το ξίφος στις Θερμοπύλες, όπως και την ξιφολόγχη στα ηπειρώτικα βουνά. Υπερασπίσθηκε διαχρονικά την ελευθερία του ελληνικού πνεύματος και τους καρπούς του, τη δημοκρατία, την πολιτική και τον πολιτισμό.

 

 

Είναι το ίδιο στοιχείο, που ερμηνεύει τον διαρκή και ισχυρό  σύνδεσμο των Ελλήνων όλου του πλανήτη με την πατρίδα, την εστία η οποία φυλάσσει το ιστορικό μας περιεχόμενο. Είναι ο χαρακτήρας της ελληνικής ιδιοπροσωπίας, που μας κρατά ενωμένους μετά από μεταναστευτικούς κύκλους εκατονταετιών, είναι ο ίδιος που μας επιτρέπει νίκες σαν του αλβανικού έπους ή του Μαραθώνα, στον προμαχώνα της υπεράσπισης των αξιών που γέννησαν τον διαφωτισμό και τον σύγχρονο δυτικό πολιτισμό. 

 

 

Οι Έλληνες σε όλον τον κόσμο, εντός και εκτός εθνικών συνόρων, γιορτάζουμε μαζί την επέτειο του ΟΧΙ, τιμώντας την Ελλάδα, που στα δύσκολα παραμένει αρραγής και ανταποκρίνεται, όπως πάντα, στον ιστορικό της ρόλο.

 

 

ΤΕΡΕΝΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΪΚ»

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης