Το πασχαλινό κυνήγι θησαυρού έζησαν οι Αχιλλοπουλίτες μαθητές, με μία ειδική εκδήλωση που τούς αφιέρωσε ο Κύπριος Πρέσβης Χάρης Μορίτσης


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Άλλη μία φορά ο Κύπριος Πρέσβης στην Αίγυπτο κ. Χάρης Μορίτσης αποδεικνύει την αγάπη του για την Αιγυπτιώτικη νεολαία.

 

 

 

 

 

 

Ένας διπλωμάτης, που από την προηγούμενη θητεία του στο Κάιρο (ως Πρόξενος της Κύπρου) είχε συμβάλλει καθοριστικά στην εκδρομή που είχαν πραγματοποιήσει οι τότε μαθητές της Αχιλλοπουλείου Σχολής Καΐρου στη Μεγαλόνησο.

 

 

 

 

 

 

Και βεβαίως, δε θα πρέπει να λησμονήσουμε την τεράστια προσφορά του και στο ταξίδι που πραγματοποίησαν επίσης εκείνη την εποχή οι Αιγυπτιώτες του Καΐρου στην Κύπρο, οι οποίοι έγιναν δεκτοί από τον Πρόεδρο και τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου.

 

 

 

 

 

 

Τώρα λοιπόν, που η Κύπρος επέλεξε τον κ. Μορίτση να την εκπροσωπεί στην Αίγυπτο, ο Κύπριος Πρέσβης συνεχίζει να επιδεικνύει την ευαισθησία του στα ζητήματα που αφορούν στον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό και στην νεολαία.

 

 

 

 

 

 

Έτσι, θα θυμόμαστε όλοι ότι τα περασμένα Χριστούγεννα προσκάλεσε τους Αχιλλοπουλίτες μαθητές να τού στολίσουν το γιορτινό δένδρο, σε μία πρωτότυπη εκδήλωση που δεν είχε ποτέ ανάλογη ξανά από ανώτατο διπλωμάτη.

 

 

 

 

 

 

Και τώρα, οι πρωτοβουλίες του κ. Μορίτση συνεχίστηκαν και σε αυτές τις εορτές, καθώς θέλησε άλλη μία φορά να βρεθεί κοντά στο παιδιά, προσκαλώντας τους σε πρωτότυπο παιγχνίδι, το πασχαλινό κυνήγι θησαυρού, στις 16 Απριλίου, στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Καΐρου. Σύμφωνα με αυτό, οι μαθητές της κάθε τάξης θα έπρεπε να μαζέψουν όσο το δυνατόν περισσότερα σοκολατένια αυγά, τα οποία ήταν κρυμμένα σε διάφορα σημεία του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου. Πίσω από τα δέντρα, κάτω από τραπέζια, κάτω από τις κούνιες, μέσα στο γρασίδι, κλπ.

 

 

 

 

 

 

Νικητές στο πρωτότυπο αυτό παιγχνίδι αναδείχτηκαν οι μαθητές της Δ τάξης οι οποίοι έλαβαν ως δώρο ένα μεγάλο αριθμό βιβλίων – προσφορά του Κύπριου Πρέσβη – και οι οποίοι με τη σειρά τους τα χάρισαν στη δανειστική βιβλιοθήκη του Σχολείου.

 

 

 

 

 

 

Από την πλευρά τους, όμως και οι μαθητές θέλησαν και κείνοι να ευχαριστήσουν μέσα από τα άδολα χαμόγελα και πρόσωπα τον κ. Μορίτση, προσφέροντάς του ένα όμορφο αναμνηστικό δώρο και γλυκά και εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη τους για αυτήν την πολύ όμορφη  πρωτοβουλία του…

 

 

 

 

 

 

Επίσης, τού χάρισαν ένα όμορφο χορό, όπως παρουσιάζεται στο παρακάτω βίντεο:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η όλη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το πλούσιο γεύμα που παρέθεσε στον ΕΝΟΚ ο Κύπριος Πρέσβης στους μαθητές και εκπαιδευτικούς, ευχόμενος να έχουμε καλές γιορτές.

 

 

 

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

 

20160416_123049

 

 

 

 

 

 

 

20160416_123145

 

 

 

 

 

 

 

image-7

 

 

 

 

 

 

 

image-b

 

 

 

 

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης