«Πάσχα ιερόν, Πάσχα Άγιον…» στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας


 

Το βράδυ του Μ.Σαββάτου, η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’ προηξήρξε της τελετής της Αναστάσεως και της πασχαλινής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας, όπου υπεδέχθη και το εκ του Παναγίου Τάφου προερχόμενο Άγιο Φως, το οποίο μετεφέρθη από την Αθήνα στην Πατριαρχική Καθέδρα αεροπορικώς, ευγενή φροντίδι και πρωτοβουλία του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος και παρεδόθη διά χειρών του Εξοχ. Πρέσβεως της Ελλάδος στο Κάιρο κ.Χρ. Λάζαρη, του Εντιμ. Γενικού Προξένου της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια κ.Χρ. Καποδίστρια και του Εντιμ. Α΄ Αντιπροέδρου της Ελληνικής Κοινότητος Αλεξανδρείας κ.Ν. Κόπελου.

Την Κυριακή του Πάσχα ο Μακαριώτατος εχοροστάτησε κατά τον Εσπερινό της Αγάπης στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας, όπου χορωδία της Κοινότητος των Αραβοφώνων απέδωσε εμμελώς τους ύμνους της ημέρας.

Ακολούθως ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε τους περιθαλπομένους γέροντες στο Γηροκομείο της Ε.Κ.Α., ευλογώντας το πασχάλιο γεύμα και μοιράζοντάς τους πασχαλινά αυγά και δώρα.

Τέλος παρεκάθησε στο πασχάλιο γεύμα που παρέθεσε η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας, ανταλλάσσοντας με τους παροίκους ευχές επί τη ευσήμω ημέρα.

 

 

p2

 

 

p4

 

 

p5

p6

 

 

p7

 

 

p8

 

 

p9

 

 

p10

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης