Πέρασαν για πρώτη φορά το κατώφλι του σχολείου, τα αιγυπτιώτικα «πρωτάκια» – Χωρίς κενά η έναρξη της σχολικής χρονιάς στο Κάιρο


 

 

 

 

Αισιόδοξα ξεκίνησε η φετινή σχολική χρονιά στο Κάιρο, το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, με όλα σχεδόν τα εκπαιδευτικά κενά να έχουν πλήρως καλυφθεί από το Υπουργείο Παιδείας – σε αντίθεση με ό,τι συνέβη τις προηγούμενες χρονιές – γεγονός που οδήγησε τους εκπροσώπους των ελληνικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στην πρωτεύουσα της Χώρας του Νείλου, να ευχαριστήσουν θερμά την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας καθώς και την Συντονίστρια Εκπαίδευσης Καΐρου Δρ Μαρία Κουμαριανού.

 

 

 

 

2

 

 

 

 

Μιλώντας αμέσως μετά τον αγιασμό για την έναρξη της σχολικής χρονιάς που ετέλεσε ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου Σεβ. Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος (τελετή που πραγματοποιήθηκε με καθυστέρηση μερικών ημερών σε σχέση με την Ελλάδα, λόγω των μουσουλμανικών εορτών του Μπαϊραμίου), τις ευχαριστίες σους προς την Ελλάδα εξέφρασαν τόσο ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής (εκ μέρους της Κοινότητας που λειτουργεί την ιστορική Αχιλλοπούλειο Σχολή) όσο και ο κ. Νικόλας Βαδής ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Σινά κ. Δαμιανού και Προέδρου της Αμπετείου Σχολής.

 

 

 

 

 

 

7

 

 

 

 

 

«Θέλω να αναφέρω και να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την Συντονίστρια αλλά και το Υπουργείο Παιδείας, γιατί φέτος, σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές, σε σωστό χρονικό διάστημα και με πολύ μεγάλη φροντίδα, τα σχολεία μας έχουν αρκετό προσωπικό, θα έλεγα σχεδόν πλήρες, για να μπορέσει αυτό το έργο να συντελεστεί στην καλύτερή του μορφή», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής.

 

 

 

 

Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Μέμφιδος μετέφερε «τις ευχές και τις ευλογίες του Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄ για μία καλή και ευλογημένη χρονιά», επισημαίνοντας ότι «τα σχολεία μας είναι η παρουσία της πατρίδας μας της Ελλάδας, εδώ, στην Αίγυπτο…»

 

 

 

 

 

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΕΜΦΙΔΟΣ κ. ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ

 

 

 

 

 

 

 

untitled-1

 

 

 

 

 

 

Είπε συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος:

 

 

 

 

 

«Αυτή την τόσο σημαντική μέρα για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, θα ήθελα να μεταφέρω τις ευχές και τις ευλογίες του Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄ για μία καλή και ευλογημένη χρονιά.

Η παιδεία είναι ό,τι πιο σημαντικό πράγμα εδόθη από τον Θεό στον άνθρωπο. Συνεχώς να αγωνίζεται και να προσπαθεί να αυξάνει το πεδίο της γνώσης του. Και σε αυτήν την ηλικία που είστε εσείς παιδιά, αυτό είναι το κύριο έργο σας και η δουλειά σας.

Κάθε μέρα, κάθε ώρα και κάθε στιγμή, να αυξάνετε τις γνώσεις σας. Αλλά, παράλληλα με την ανθρώπινη παιδεία και σοφία, υπάρχει και η θεία σοφία. Και όποιος μπορεί και καταφέρνει να συνδυάσει στη ζωή του αυτά τα δύο, τη σοφία του Θεού με τη σοφία των ανθρώπων, αυτός είναι ένας ολοκληρωμένος, πετυχημένος και ευτυχισμένος άνθρωπος.

 

 

Εύχομαι σε όλους σας, στην εκπαιδευτική κοινότητα, στους εκπαιδευτικούς, στα παιδιά, στους γονείς, να έχουν μία καλή και ευλογημένη χρονιά και εύχομαι πάντα τόσο η Κοινότητά μας όσο και η Αμπέτειος, με τόσο πολύ ζήλο και με τόση προσπάθεια πάντοτε στρέφουν το βλέμμα τους σε αυτά τα σχολεία, να συνεχίσουν με το ίδιο ενδιαφέρον να τα βλέπουνε.

 

 

Τα σχολεία μας είναι η παρουσία της πατρίδας μας εδώ στην Αίγυπτο. Και ξέρω πόσο πολύ αγωνίζεστε και ενδιαφέρεστε και προσπαθείτε αυτήν την παρουσία να τήν κρατάτε ζωντανή. Εύχομαι λοιπόν ο Θεός να σάς δίνει και σας δύναμη, δύναμη και φώτιση έτσι ώστε η χρονιά αυτή να κυλήσει ειρηνικά, ήρεμα και με καλά αποτελέσματα. Καλή χρονιά!»  

 

 

 

 

 

Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ Γ. ΠΡΟΞΕΝΟΥ

ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΚΑΪΡΟ

 

 

 

 

 

 

5

 

 

 

 

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κα Λαμπρινή Κομίνη εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «με τη μεγάλη βοήθεια και συνδρομή της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου και του φορέα της Αμπετείου, και αυτή θα είναι μία πολύ καλή, παραγωγική χρονιά, με πρόοδο. Η Ελληνική Πρεσβεία και το Γενικό Προξενείο θα είναι και αυτή τη χρονιά κοντά σας σε οτιδήποτε χρειαστείτε. Καλή χρονιά σε όλους!», κατέληξε, ευχόμενη «σε όλους μία καλή και παραγωγική χρονιά, πρωτίστως βέβαια στους μαθητές, θέλω να τούς ευχηθώ καλή πρόοδο. Στους γονείς τους, τους δασκάλους και καθηγητές, να ευχηθώ καλή δύναμη, να στηρίξουν τα παιδιά τους.»

 

 

 

 

Από την πλευρά της, η Συντονίστρια Εκπαίδευσης Καΐρου Δρ Μαρία Κουμαριανού μετέφερε τους χαιρετισμούς του Υπουργού Παιδείας της Ελλάδας, «ο οποίος ευχαριστεί για την αγαστή και τόσο γόνιμη συνεργασία», όπως τόνισε η ίδια χαρακτηριστικά.

 

 

 

 

 

Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΔΡ ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΥΜΑΡΙΑΝΟΥ

 

 

 

 

 

 

9

 

 

 

 

 

 

 

Χαιρετίζοντας εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας, η Συντονίστρια Εκπαίδευσης κα Κουμαριανού ανέφερε μεταξύ άλλων:

 

 

 

 

«Καταρχάς, σάς μεταφέρω τους χαιρετισμούς του Υπουργού Παιδείας, ο οποίος σάς ευχαριστεί για την αγαστή και τόσο γόνιμη συνεργασία.

 

 

Εγώ θα ήθελα να απευθύνω χαιρετισμό στα παιδιά και ειδικά στα παιδιά που τώρα αρχίζουν το σχολείο, στα πρωτάκια, τα παιδιά της Α΄ Γυμνασίου, τα παιδιά της Α΄ Λυκείου, που κάνουν αυτά τα μεγάλα βήματα στη ζωή τους, όπως και στους τελειόφοιτους, που θα μάς αφήσουνε του χρόνου.

 

 

 

 

11

 

 

 

 

 

 

 

Σάς εύχομαι υγεία και καλά μυαλά.

 

 

Στους γονείς, εύχομαι υπομονή και θα τούς παρακαλούσα να έχουν καλή συνεργασία με τους δασκάλους και καθηγητές, να συνεργάζεστε σα μία γροθιά για το καλό των παιδιών σας. Γι” αυτό είμαστε εδώ πέρα: για αυτά τα παιδιά!

 

 

Και στους καθηγητές, εύχομαι υγεία, γερά στομάχια και εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο σας.

 

 

Εγώ είμαι εδώ πέρα για οτιδήποτε χρειαστείτε.

 

 

Σάς εύχομαι, με τις ευλογίες της εκκλησίας και του Θεού, να έχουμε μία όμορφη χρονιά!»

 

 

 

 

 

 

3

 

 

 

 

 

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΙΚΙΑ

 

 

 

 

 

Αξίζει να σημειωθεί η επισήμανση για τη σημασία της ελληνικής γλώσσας για τη διατήρηση του Ελληνισμού στην Αίγυπτο, όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Καβαλής, υπογραμμίζοντας: «Θέλουμε η ελληνική μας γλώσσα να είναι ζωντανή μέσα σας. Το βασικότερο πλεονέκτημα που έχουμε εμείς οι Έλληνες είναι να έχουμε μία πλούσια γλώσσα, για την οποία ο βασικός σκοπός τόσο της Αχιλλοπουλείου όσο και της Αμπετείου είναι να τη διατηρήσει εδώ, μακριά από την πατρίδα. Με την καθημερινή σας επιμέλεια, με την καθημερινή σας φροντίδα, δίνετε και εσείς τον αγώνα σας, αυτή η ελληνική γλώσσα να συνεχίσει να ζει πολλά χρόνια εδώ στην Αίγυπτο».

 

 

 

 

 

6

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΪΡΟΥ

 

 

 

 

 

Χαιρετίζοντας όλους τους παρεβρισκομένους, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου τόνισε:

 

 

 

 

«Η αρχή του σχολικού έτους είναι πάντα για όλους μας μία μεγάλη χαρά, γιατί ακριβώς σηματοδοτεί την αρχή μιας ακόμη χρονιάς στη ζωή της παροικίας, πόσω μάλλον αν αυτή ξεκινάει από τα παιδιά της, τα οποία μία μέρα θα είναι στις θέσεις μας και θα βλέπουν και κείνα τα παιδιά τα οποία θα έχουν τότε ξεκινήσει το σχολείο τους.

 

 

Θέλω να ευχηθώ σε όλους, μετά από ένα μεγάλο και μακρύ καλοκαίρι φέτος μία πολύ έντονη και ζωντανή σχολική χρονιά. Περιμένουμε από όλους σας, μικρούς και μεγάλους, τα καλύτερα!

 

 

Θέλουμε η ελληνική μας γλώσσα να είναι ζωντανή μέσα σας.

 

 

Το βασικότερο πλεονέκτημα που έχουμε εμείς οι Έλληνες είναι να έχουμε μία πλούσια γλώσσα, για την οποία ο βασικός σκοπός τόσο της Αχιλλοπουλείου όσο και της Αμπετείου είναι να τη διατηρήσει εδώ, μακριά από την πατρίδα. Με την καθημερινή σας επιμέλεια, με την καθημερινή σας φροντίδα, δίνετε και εσείς τον αγώνα σας, αυτή η ελληνική γλώσσα να συνεχίσει να ζει πολλά χρόνια εδώ στην Αίγυπτο.

 

 

 

 

 

 

4

 

 

 

 

 

Θέλω να αναφέρω και να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την Συντονίστρια αλλά και το Υπουργείο Παιδείας, γιατί φέτος, σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές, σε σωστό χρονικό διάστημα και με πολύ μεγάλη φροντίδα, τα σχολεία μας έχουν αρκετό προσωπικό, θα έλεγα σχεδόν πλήρες, για να μπορέσει αυτό το έργο να συντελεστεί στην καλύτερή του μορφή.

 

 

Βεβαίως, στο έργο δε φτάνουν μόνον οι εκπαιδευτικοί, είναι πολύ μεγάλο και σημαντικό το έργο που κάνει το σπίτι. Πρέπει να βοηθήσετε οι γονείς να βοηθήσετε τα παιδιά να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του σχολείου.

 

 

Τα πράγματα αλλάζουν, η κοινωνία μας αλλάζει, ο τρόπος εκπαίδευσης αλλάζει. Πρέπει να προσαρμοστείτε και εσείς, γιατί η εκπαιδευτική διαδικασία έχει τρεις συντελεστές: το ίδιο το παιδί, τους εκπαιδευτικούς αλλά και φυσικά και το σπίτι. Λοιπόν, κάνω έκκληση σε όλους τους γονείς να φροντίσουν ακόμη περισσότερο τα παιδιά τους, να «βγάλουν από τη μέση» οποιοδήποτε ανταγωνισμό έχει νόημα να τονώσει τη σύγκρουση μεταξύ των παιδιών, αντίθετα να τα βοηθήσει να κατανοήσουν ότι ο σκοπός του σχολείου είναι να μορφωθούν τα ίδια και όχι να είναι μόνο οι πρώτοι ή οι δεύτεροι καλύτεροι από τους διπλανούς τους.

 

Η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου θα φροντίσει – όπως κάθε χρόνο – να κάνει το καλύτερο για όλους σας. Κλείνοντας, να ευχηθώ και πάλι μία καλή εποικοδομητική χρονιά σε όλους τους φορείς, στους εκπαιδευτικούς, στις οικογένειές σας, και από εμάς όλους τους συναδέλφους μου της Κοινοτικής Επιτροπής, και από μένα προσωπικά, τα καλύτερα!»

 

 

 

 

Από την πλευρά του, ο Διαχειριστικός Δ/ντής του Ιδρύματος Αμπέτ κ. Νικόλας Βαδής εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ευοίωνο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς στο Κάιρο, με την καθοριστική συμβολή του ελληνικού Υπουργείου Παιδείας.

 

 

 

 

 

 

 

 

8

 

 

 

 

 

 

Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΥ Δ/ΝΤΗ

ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΑΜΠΕΤ ΝΙΚΟΛΑ ΒΑΔΗ

 

 

 

 

 

Ο κ. Βαδής ανέφερε συγκεκριμένα:

 

 

 

«Καταρχήν, θα ήθελα να σάς μεταφέρω τις θερμότερες ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Σινά, Φαράν και Ραϊθούς κ. Δαμιανού, προς όλους, για τη νέα σχολική χρονιά. Λόγοι υγείας δεν τού επέτρεψαν να είναι μαζί μας σήμερα, αλλά με τη σκέψη του είναι κοντά μας, ευχόμενος καλή πρόοδο στους μαθητές και καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

 

 

Και εγώ, από την πλευρά μου, θα ήθελα να σάς διαβεβαιώσω ότι και φέτος το Ίδρυμα της Αμπετείου Σχολής θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια προκειμένου το σχολείο να λειτουργήσει με πληρότητα από εκπαιδευτικούς και μέσα διδασκαλίας. Καταρχήν, σε συνεργασία με την Συντονίστρια Εκπαίδευσης κα Μαρία Κουμαριανού, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δαμιανός αποφάσισε την ανανέωση της θητείας της κας Πετροπούλου ως αναπληρώτριας Διευθύντριας, κρίνοντας ιδιαίτερα πετυχημένη τη συνεργασία μαζί της.

 

 

Ευτυχώς, το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας, και παρά τη συνεχιζόμενη κρίση, ανταποκρίθηκε στα αιτήματά μας, αποσπώντας ή παρατείνοντας τις αποσπάσεις σε οκτώ (8) μόνιμους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων. Το Ίδρυμα της Αμπετείου προχώρησε στην πρόσληψη άλλων πέντε (5) εκπαιδευτικών, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες διδασκαλίας όλων των μαθημάτων. ΄Ετσι, για φέτος, μετά από πολλά χρόνια, θα διδάσκεται στο σχολείο και το μάθημα της μουσικής και θα γίνει προσπάθεια να δημιουργηθεί μία αξιόλογη χορωδία με την πρόσληψη του κ. Νίκου Κάτσικα, καθηγητή μουσικής.

 

 

Τα μαθήματα των αραβικών θα συνεχιστούν με τους ίδιους εκπαιδευτικούς, ενώ και πάλι φέτος θα ακολουθηθεί το πρόγραμμα των αγγλικών με την πρόσληψη της κας Τρεχατζάκη, όπως διαμορφώθηκε πέρυσι με το χωρισμό των μαθητών σε επίπεδα, καθότι έδωσε πολύ καλά αποτελέσματα. Οι μαθητές μας τα πήγαν πολύ καλά στις εξετάσεις τους για τα πτυχεία PET και KET και κάποιοι πήραν και το Β2. Έτσι, φέτος, θα αναβαθμίσουμε τους στόχους μας ώστε να προχωρήσουν όλοι και στο επόμενο πτυχίο τους.

 

 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στο Κάιρο κα Λαμπρινή Κομίνη για τη συνεχή παρουσία της και την ευγενική της στήριξη σε όλες τις εκδηλώσεις του σχολείου μας. Προσδοκούμε να συνεχίσουμε και φέτος την καλή συνεργασία μας με την Συντονίστρια Εκπαίδευσης, που πάντα προσπαθεί να μάς βοηθήσει σε όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζουμε και την ευχαριστούμε γι” αυτό. Παράλληλα, προσδοκούμε και την καλή συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, προς ώφελος των μαθητών της Ελληνικής παροικίας, για την ελληνόφωνη εκπαίδευση των οποίων έχουμε όλοι μεγάλη ευθύνη. Άλλωστε, το Γυμνάσιο και το Λύκειο είναι η συνέχεια του Δημοτικού και η συνεργασία των δύο βαθμίδων μόνον θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει για τα παιδιά μας.

 

 

Ευχόμαστε με τη βοήθεια του Θεού να έχουμε όλοι μία καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, γεμάτη επιτυχίες για όλους τους μαθητές».

 

 

 

Τέλος, τους μαθητές, εκπαιδευτικούς γονείς καλωσόρισαν τόσο ο Δ/ντής της Αχιλλοπουλείου κ. Χαράλαμπος Κουγεμήτρος καθώς και η Δ/ντρια της Αμπετείου Σχολής κα Βασιλική Πετροπούλου.   

 

 

 

 

 

Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

ΤΟΥ Δ/ΝΤΗ ΤΗΣ ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟΥ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΥΓΕΜΗΤΡΟΥ

 

 

 

 

 

12

 

 

 

 

 

 

Στην ομιλία του, ο κ. Kουγεμήτρος τόνισε:

 

 

 

 

«Μία ακόμη σχολική χρονιά ξεκινάει σήμερα για όλους μας. Μία χρονιά, που φιλοδοξούμε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες όλων, αλλά κυρίων των μαθητών μας.

 

 

Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να παρέχουμε όλα εκείνα τα εφόδια, υλικά και συναισθηματικά, που θα συμβάλλουν στην ολόπλευρη ανάπτυξή τους.

 

 

Αλλά, για να γίνει αυτό, θέλουμε στο πλευρό μας εσάς τους γονείς, κτίζοντας μία σχέση εμπιστοσύνης.

 

 

Αυτή η χρονιά, όπως είπε και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής, ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς, αφού το διδακτικό προσωπικό είναι πλήρες και είναι έτοιμο να αναλάβει τα καθήκοντά του.

 

 

 

 

 

10

 

 

 

 

 

 

 

 

Να καλωσορίσω όλους τους μαθητές αλλά ξεχωριστά να καλωσορίσω τα πρωτάκια, γιατί γι” αυτά σήμερα αρχίζει ένα όμορφο ταξίδι στο δημοτικό σχολείο.             

 

 

Τέλος, εύχομαι καλή, δημιουργική και πετυχημένη σχολική χρονιά σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας».

 

 

 

 

 

Η ΟΜΙΛΙΑ

ΤΗΣ Δ/ΝΤΡΙΑΣ ΤΗΣ ΑΜΠΕΤΕΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

 

 

 

 

Τέλος, η Δ/ντρια της Αμπετείου κα Βασιλική Πετροπούλου ανέφερε μεταξύ άλλων:

 

 

 

 

 

 

15

 

 

 

 

 

 

«Να καλωσορίσω και εγώ όλους στο σχολείο.

 

 

Και να καλωσορίσουμε τα μικρά, που πέρυσι τα βλέπαμε στο νηπιαγωγείο και φέτος περνάνε στο Δημοτικό.

 

 

Να καλωσορίσουμε τα «πρωτάκια» της Α΄ Γυμνασίου. Μήν αγχώνεστε! Ξέρω ότι το μεγαλύτερο σχολείο σάς δημιουργεί ένα φόβο.

 

 

 

 

 

14

 

 

 

 

 

Όπως περάσατε ωραία νομίζω στο Δημοτικό, έτσι θα περάσετε ωραία και σε εμάς, με την αγάπη των καθηγητών σας και με τις καινούργιες γνώσεις που θα πάρετε και η που θα σάς φέρει ένα βήμα μπροστά στη ζωή σας.

 

 

Η Α΄Λυκείου άντεξε το Γυμνάσιο, θα αντέξει και το Λύκειο! Ωφείλετε, αφού φτάσατε μέχρι εδώ, να συνεχίσετε!

 

 

Η Γ΄ Λυκείου θέλω να έχετε μεγαλύτερη επιτυχία φέτος, να προσπαθήσετε πολύ, θέλω του χρόνου να έχουμε ωραία νέα για σας για τις σχολές που πετύχατε και τις επιτυχίες που είχατε, που θα σάς οδηγήσουν στην επόμενη μεγάλη φάση της ζωής σας.

 

 

Για όλους τους υπόλοιπους, προσπαθούμε, κουράγιο, δύναμη.

 

 

Το ξέρετε ότι θα είμαστε πάντοτε δίπλα σας. Θα σάς πιέζουμε αλλά θα είμαστε δίπλα σας και περιμένουμε όμως και από σας το ίδιο: μία προσπάθεια, και όχι «ερχόμαστε τουριστικά στο σχολείο…»

 

 

Για τους γονείς, θέλω να το πω και εγώ, να είσαστε κοντά στα παιδιά σας, όχι πιέζοντάς τα να διαβάζουν όλη την ώρα, όχι πιέζοντάς τα να σάς φέρνουν βαθμό «19»,αλλά να είσαστε δίπλα τους στις δυσκολίες, να ξέρουν ότι μπορούν να απευθυνθούν σε σας, να ξέρουν ότι έχουν στήριγμα, να έχουν στήριγμα στο σχολείο και να έχουν στήριγμα στο σπίτι. Αυτό είναι το μυστικό για να προχωρήσουμε μπροστά. Να ξέρουν ότι εσείς πιστεύετε σε αυτά! Οτι εσείς θα είστε δίπλα τους και στην επιτυχία και στην αποτυχία! Και θα είστε επίσης και δίπλα στο σχολείο. Θέλουμε να σάς βλέπουμε, θέλουμε να έρχεστε να ρωτάτε. Μην ερχόσαστε μόνο στα τετράμηνα για να παίρνετε τους βαθμούς. Θέλουμε να σάς βλέπουμε και συχνότερα, να μπορούμε να σάς δούμε για τα παιδιά σας. Μπορείτε να μάς λέτε τα προβλήματα και εμείς να παίρνουμε από σας και εσείς από μας.

 

 

Στους εκπαιδευτικούς , που τούς άφησα τελευταίους, να ευχηθώ καλή δύναμη, ξέρω ότι τη χρειαζόμαστε όλοι. Δεν είναι εύκολο το έργο μας. Αλλά, ξέρω ότι από όλους θα καταβληθούν οι καλύτερες δυνατές προσπάθειες.

 

 

Καλή αρχή σε όλους, υγεία, καλή χρονιά, με τη δύναμη του Θεού!»

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης