Το ΡΙΚ και ο ανταποκριτής του Ν. Κάτσικας για τη συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας και Αιγύπτου Ν. Δένδια και Σ. Σούκρι στο Κάιρο (ΒΙΝΤΕΟ)


 

 

 

Η Ελλάδα και η Αίγυπτος θα επιταχύνουν τις συζητήσεις μεταξύ των τεχνικών τους κλιμακίων για τον χαρακτηρισμό και την οριοθέτηση των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών μεταξύ των δύο χωρών, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μετά τη συνάντησή του στο Κάιρο με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι, στις 1 Δεκεμβρίου.

 

 

«Είχα σήμερα τη χαρά να επισκεφτώ εδώ στην Αίγυπτο τον φίλο Υπουργό των Εξωτερικών, τον κ. Σάμεχ Σούκρι. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τα διμερή θέματα καθώς και μία ευρύτατη σειρά ζητημάτων που αφορούν την περιοχή της ΝΑ Μεσογείου και του Κόλπου», τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών στους δημοσιογράφους.

 

 

 

 

 

 

Κατά την κατ’ ιδίαν συνάντησή τους, που κράτησε 45 λεπτά καθώς και στις διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών, οι δύο Υπουργοί Ελλάδας και Αιγύπτου επανέλαβαν την κοινή τους άποψη ότι τα μνημόνια που υπέγραψαν η Τουρκία και η Λιβύη στερούνται νομικής βάσης.   

 

 

«Όπως πάντα, προσέθεσε ο κ. Δένδιας, με την Αίγυπτο έχουμε κοινή γωνία θεώρησης των περισσοτέρων προβλημάτων. Και βέβαια, μας απασχόλησαν τα δύο μνημόνια που υπογράφθηκαν ανάμεσα στην Τουρκία και στον Πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου του Συμβουλίου Υπουργών της Λιβύης κ. Σάρατζ (Sarraj). Έχουμε και οι δύο την εντύπωση καταρχήν ότι ο κ. Σάρατζ πιθανότατα στερείται την απαραίτητη νομιμοποίηση για να υπογράψει αυτά τα μνημόνια. Ούτως ή άλλως, όμως, λειτουργούν ως αποσταθεροποιητικοί παράγοντες για την ευρύτερη περιοχή. Θα συνεχίσουμε να παρατηρούμε την κατάσταση».

 

 

Τέλος, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Δένδιας συμφώνησε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του «να επιταχυνθούν οι συζητήσεις μεταξύ των τεχνικών τους κλιμακίων για τον χαρακτηρισμό και την οριοθέτηση των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών μεταξύ των δύο χωρών».

 

 

«Συμφωνήσαμε με τον Αιγύπτιο Υπουργό την επιτάχυνση των συζητήσεων μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων για τον χαρακτηρισμό και την οριοθέτηση των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου. Ούτως ή άλλως, πάντοτε είναι μία πολύ σημαντική ευκαιρία όταν έρχομαι στην Αίγυπτο και μπορούμε να συζητάμε τα διμερή μας θέματα», κατέληξε ο κ. Δένδιας.

 

 

Ο Υπουργός Εξωτερικών και όλη η ελληνική αντιπροσωπεία αναχώρησαν στις 4 το απόγευμα της ίδιας ημέρας από την αιγυπτιακή πρωτεύουσα για την Αθήνα.   

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Σεπτεμβρίου 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads
Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης