Όλος ο Καϊρινός Ελληνισμός είπε το τελευταίο «αντίο» στον αξέχαστο Ιωάννη Αγιάννογλου, στον Άγιο Γεώργιο παλαιού Καΐρου


Σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης, η ελληνική παροικία του Καΐρου είπε το τελευταίο «αντίο» στον αξέχαστο Γιάννη Αγιάννογλου.

 

Τον άνθρωπο που γαλούχησε με τις γνώσεις του στη γλώσσα, τη θρησκεία και τη βυζαντινή μουσική πολλές γεννιές, φτάνοντας τα 82 έτη.

 

Παρά την ηλικία του, ο θάνατος του καθηγητή Γιάννης Αγιάννογλου, ξάφνοιασε όσους τόν γνώριζαν, καθώς δεν αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία του.

 

Έτσι, η θλίψη ήταν ακόμη μεγαλύτερη για τον αποχωρισμό με έναν άνθρωπο που μέχρι και την τελευταία τη στιγμή προσέφερε όσο λίγοι στον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό.

 

Στο τελευταίο του ταξίδι, το απόγευμα της Πέμπτης 22 Ιανουαρίου, τόν συνόδεψε όλη η παροικία στη νεκρώσιμη ακολουθία που ετέλεσε στον Άγιο Γεώργιο παλαιού Καΐρου ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος ο οποίος δεν μπόρεσε να κρύψει τα δάκρυα της καρδιάς του για τον επί πολλά χρόνια πολύτιμο συνεργάτη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην εκκλησία των Αγίων Αναργύρων Σούμπρας, τονίζοντας τον αγώνα ζωής που έδωσε ο αξέχαστος Αιγυπτιώτης για την ενότητα της παροικίας, όπου ποτέ κανείς δεν τόν κατηγόρησε για τίποτε, για το γαλήνιο του χαρακτήρα του, για την αγάπη του για τους πάντες.

Στο πλάι του Δεσπότου, δύο ιερείς που επίσης αγάπησαν ιδιαίτερα τον κυρ Γιάννη, ο π. Ιωακείμ και ο π. Γεώργιος, συγκινημένοι και κείνοι.

 

Όπως επίσης συγκινημένοι ήταν πολλοί πάροικοι.

 

Ανάμεσά τους, την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου εκπροσώπησαν οι Αντιπρόεδροι κ.κ. Πολίτης και Φλεβοτομάς, ενώ το παρών έδωσαν τα περισσότερα μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής της ΕΚΚ και Πρόεδροι και εκπρόσωποι όλων των ελληνικών Σωματείων της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.  

 

 

 

agianoglou 05

 

 

 

 

agianoglou 04

 

 

 

 

ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΑΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ, ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ

 

 

 

 

agianoglou 02

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης