Το θέμα της μη καταβολής μισθωμάτων από την Πρεσβεία των ΗΑΕ στο Ν. Ψυχικό, έφερε στη Ελληνική Βουλή ο βουλευτής Ν. Κακλαμάνης


Η Πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων δεν καταβάλει μισθώματα για χρήση ακινήτου στο Ν. Ψυχικό, αναφέρεται σε δημοσιεύματα ελληνικών ΜΜΕ.

 

 

Την ίδια στιγμή, αναρμόδιο «σε αυτό το στάδιο» δηλώνει το Υπουργείο Εξωτερικών, σε έγγραφο που διαβιβάστηκε στην Ελληνική Βουλή, έπειτα από αναφορά που κατέθεσε ο ανεξάρτητος Βουλευτής κ. Νικήτας Κακλαμάνης.

 

 

Στην αναφορά του κ. Κακλαμάνη, περιλαμβάνεται εξώδικη δήλωση-διαμαρτυρία εταιρείας η οποία απευθύνεται προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και προβάλει τον ισχυρισμό ότι «η Πρεσβεία έπαψε να καταβάλει μισθώματα» και ότι «ο σημερινός Πρέσβης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Αθήνα Sultan Mohammed Al Ali συστηματικά αποφεύγει να εξηγήσει γιατί δεν καταβάλει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του».

 

 

Η εταιρεία που έχει κάνει την εξώδικη διαμαρτυρία είναι η ΚΟΜΜΕΡΣΑ Σύμβουλοι Επιχειρήσεων ΑΕ και στο ιστορικό της υπόθεσης που παραθέτει, αναφέρει ότι «η Πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων έπαψε να καταβάλει μισθώματα μετά την κοινοποίηση κατασχετηρίου στα χέρια της ως τρίτης από την κυπριακή off-shore εταιρεία Arrow Lottery LTD για απαίτηση ύψους 259.671,14 ευρώ, δυνάμει διαταγής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, προκειμένου να τα καταβάλει στην τρίτη κατάσχουσα». Όπως, όμως, αναφέρεται στο έγγραφο της ΚΟΜΜΕΡΣΑ, «η Πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων δεν κατέβαλε κανένα ποσό στην Arrow Lottery LTD, καθότι η κατάσχεση δεν ήταν νομικά έγκυρη, παρά ταύτα όμως δεν συνέχισε να καταβάλει τα δεδουλευμένα μισθώματα αλλά και την αποζημίωση χρήσης του μισθίου και του κινητού εξοπλισμού στην εκμισθώτρια εταιρεία».

 

 

Στην αναφορά απαντά εγγράφως ο Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, σημειώνοντας ότι «από τα στοιχεία που έχουν τεθεί υπόψη του Υπουργείου Εξωτερικών ως προς το ζήτημα καταβολής μισθωμάτων από την Πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Αθήνα για χρήση ακινήτου, προκύπτει ότι εκκρεμεί ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων η επίλυση διαφοράς που έχει ανακύψει μεταξύ της εκμισθώτριας εταιρείας ΚΟΜΜΕΡΣΑ ΑΕ και της δανείστριας εταιρείας Arrow, στο πλαίσιο της οποίας, η τελευταία διεκδικεί την εκτέλεση δικαστικής απόφασης που επιβάλλει την κατάσχεση των μισθωμάτων εις χείρας της πρεσβείας ως τρίτου». Συνεπώς, σημειώνει στο έγγραφό του ο κ. Βενιζέλος, το ζήτημα ανακύπτει από ιδιωτική διαφορά μεταξύ δύο εταιρειών, της οποίας έχουν επιληφθεί τα ελληνικά δικαστήρια. Ως εκ τούτου, σε αυτό το στάδιο, το θέμα εκφεύγει των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Εξωτερικών.

 

 

 

Πηγή: www.real.gr

 

 

 

 

 

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ

 

 

Ως ένα σχόλιο του www.pyramisnews.gr, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι αναφέρουμε το θέμα γιατί αναφέρεται σε επίσημη κοινοβουλευτική πηγή της Ελλάδας. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι είναι σαφές ότι το θέμα μάλλον σχετίζεται με κάποια διαδικαστική και νομική διαφορά των εταιρειών που εμπλέκονται σχετικά με τη μίσθωση του ακινήτου και σε καμία περίπτωση σε άρνηση της ίδιας της Πρεσβείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ενός κράτους που τιμά πράγματι όλον τον αραβικό κόσμο, με την μεγάλη του ανάπτυξη και τα ιδιαίτερα υψηλά στάνταρτς διαβίωσης των κατοίκων του, που το καθιστούν ως ένα από τα πιο προηγμένα κράτη σε όλον τον κόσμο.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης