Το βραβείο σκηνοθεσίας του 36ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καΐρου, στην ταινία «Για πάντα» της Μαργαρίτας Μαντά


Μεγάλη νίκη για το ελληνικό σινεμά αποτελεί το βραβείο σκηνοθεσίας που απέσπασε η σκηνοθέτης Μαργαρίτα Μαντά για την ταινία της «Για πάντα», που συμμετείχε, εκπροσωπώντας επάξια την Ελλάδα, στο διαγωνιστικό μέρος του 36ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καΐρου.

 

 

 

lixi festival kairou 2014 06

 

 

 

Η απονομή έγινε κατά την την τελετή λήξης της διεθνούς διοργάνωσης, την Τρίτη 18 Νοεμβρίου το βράδυ, στο θέατρο «Ήχος και φως» στις Πυραμίδες της Γκίζας, με τη συμφωνική ορχήστρα της Όπερας του Καΐρου επί σκηνής να συνοδεύει μουσικά την υπέροχη θέα του πανάρχαιου σκηνικού.

 

 

 

lixi festival kairou 2014 01

 

 

 

 

Λίγο μετά, περισσότεροι από τριάντα χορευτές παρουσίασαν μια καινούργια χορογραφία ειδικά για την περίσταση κι αποχωρώντας έδωσαν τη θέση τους στις κριτικές επιτροπές του φεστιβάλ και στους αστέρες του Αιγυπτιακού σινεμά για τα κινηματογραφικά βραβεία που με αγωνία περίμεναν όσοι παρακολούθησαν τις εργασίες του φεστιβάλ.

 

 

 

lixi festival kairou 2014 03

 

 

 

Η κριτική επιτροπή για το διαγωνισμό των διεθνών παραγωγών με Πρόεδρο τη δημοφιλή Αιγύπτια ηθοποιό Γιούσρα, ανάμεσα σε 15 ταινίες που διαγωνίστηκαν, έδωσε ένα από τα μεγάλα βραβεία του θεσμού στην Ελληνίδα σκηνοθέτη Μαργαρίτα Μαντά για τη σκηνοθεσία της στην ταινία «Για πάντα».

 

 

 

lixi festival kairou 2014 04

 

 

 

Λόγω υποχρεώσεων, η κ. Μαντά είχε αναχωρήσει  δύο μέρες νωρίτερα από το Κάιρο κι έτσι στη θέση της παρέλαβε το βραβείο η σύζυγος του εκλιπόντα μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη Θεόδωρου Αγγελόπουλου, Φοίβη. Στο σύντομο χαιρετισμό της, που ξεκίνησε με μια ελληνικότατη «καλησπέρα», δεν κατάφερε να κρύψει τη μεγάλη της συγκίνηση που σχεδόν τρία χρόνια μετά το τραγικό τέλος του συζύγου της, βρέθηκε να παραλαμβάνει το βραβείο σκηνοθεσίας για μία ταινία που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του, από τη σκηνοθέτη Μαργαρίτα Μαντά, η οποία υπήρξε για χρόνια πολύτιμη συνεργάτης του και βοηθός σκηνοθέτη σε 4 ταινίες του. Μετέφερε επίσης από σκηνής τις ευχαριστίες της σκηνοθέτριας καθώς και μήνυμα της, σύμφωνα με το οποίο, αφιερώνει αυτό το πρώτο βραβείο της ταινίας  σε όλους τους συνεργάτες της «που πίστεψαν την τρέλλα και το πείσμα μου κι έκαναν πραγματικότητα την ταινία που είχα ονειρευτεί με πάρα πολύ αγάπη, πάρα πολύ φροντίδα και απίστευτα εξαιρετική δουλειά με ελάχιστα μέσα» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

 

 

lixi festival kairou 2014 05

 

 

 

 

Στην τελετή λήξης του Φεστιβάλ, παραβρέθηκε και ο Έλληνας Πρέσβης στο Κάιρο  κ. Χριστόδουλος Λάζαρης, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου κ. Χρίστο Παπαδόπουλο. Ο κ. Λάζαρης συναντήθηκε με την ελληνική αποστολή (την κα Ζακοπούλου Ηλιάνα εκπρόσωπο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, τους σκηνοθέτες Παντελή Βούλγαρη και Μενέλαο Καραμαγγιώλη, την κα Φοίβη Αγγελοπούλου , τον  Αλέξη Γρίβα Διευθυντή φωτογραφίας και εκπρόσωπο της Ελλάδας στα φεστιβάλ, καθώς και τους δύο πρωταγωνιστές της Μικράς Αγγλίας Ανδρέα Κωνσταντίνου και Σοφία Κόκκαλη) κι αφού τούς συνεχάρη έναν προς έναν, τούς ευχαρίστησε όλους για την συμμετοχή τους στο τιμητικό αφιέρωμα για το ελληνικό σινεμά.

 

 

 

lixi festival kairou 2014 02

 

 

 

Παράλληλα, ο κ. Λάζαρης συναντήθηκε και με τον Αιγύπτιο Υπουργό Πολιτισμού κ. Γκάμπερ Ασφούρ  τον οποίο δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για την αγάπη του και την υποστήριξή του στον ελληνικό πολιτισμό, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για μια πιο διεξοδική συζήτηση περί των πολιτιστικών.

 

 

 

 

 

cine kairou 2014 4

 

 

 

 

 

 

cine kairou 2014 2

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Απριλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης