Το Αιγυπτιακό ΥΠΕΞ από το Κάιρο: «Η επίσκεψη Σούκρι στην Κύπρο, σημαντικό βήμα για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων»


 

 

Το γεγονός ότι η χθεσινή επίσκεψη του Αιγυπτίου Υπουργού Εξωτερικών, Σάμεχ Σούκρι, στην Κύπρο, αποτελεί σημαντικό βήμα για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων, τονίζεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ από το Κάιρο.

 

 

Όπως τονίζει ο εκπρόσωπος του Αιγυπτιακού Υπουργείου Εξωτερικών, Άχμεντ Χάφεζ, «οι δύο πλευρές συζήτησαν περιφερειακά και διεθνή θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος», προσθέτοντας ότι «η επίσκεψη του ΥΠΕΞ Σάμεχ Σούκρι στην Κύπρο είναι ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων».

 

 

Στην ανακοίνωση, που δημοσιεύεται και στον τοπικό τύπο, τονίζεται ότι «οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών εστίασαν σε θέματα πολιτικής και οικονομικής συνεργασίας, ιδίως στον ενεργειακό τομέα».

 

 

Αναφερόμενος ο εκπρόσωπος στη συνάντηση των ΥΠΕΞ Ν. Χριστοδουλίδη και Σ. Σούκρι, ανέφερε ότι «συζήτησαν τον τριμερή μηχανισμό συνεργασίας από κοινού με την Ελλάδα», επισημαίνοντας ότι ο επικεφαλής της αιγυπτιακής διπλωματίας εξέφρασε την ελπίδα να πραγματοποιηθεί σύντομα μεταξύ τους συνάντηση στο Κάιρο για να αντιμετωπιστούν οι τρόποι περαιτέρω τριμερών σχέσεων για να εξυπηρετήσουν το καλύτερο συμφέρον των λαών τους στις τρεις χώρες.

 

 

Στο ρεπορτάζ της «Αλ Αχράμ» αναφέρεται επίσης ότι «ο Κύπριος Υπουργός υπογράμμισε την έντονη επιθυμία της Κύπρου για την καθιέρωση μιας ισχυρής στρατηγικής εταιρικής σχέσης με την Αίγυπτο», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

 

 

Στις φωτογραφίες, η θερμή υποδοχή που επεφύλαξε στον επικεφαλής της αιγυπτιακής διπλωματίας κ. Σάμεχ Σούκρι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, όπου συζητήθηκε και η διεξαγωγή της τριμερούς συνόδου κουρφής των δύο χωρών με την Ελλάδα, το μήνα Νοέμβριο στην Αίγυπτο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Σεπτεμβρίου 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads
Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης