Τον αείμνηστο μαέστρο της Επτανησιακής Χορωδίας και Μαντολινάτας Διονύσιο Αποστολάτο τίμησε ο Σύνδεσμος Αιγυπτιωτών Ελλήνων


Στο κατάμεστο εντευκτήριο του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων, την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε το «Αφιέρωμα στον αείμνηστο μαέστρο της Επτανησιακής Χορωδίας και Μαντολινάτας ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟ», παρουσία της κόρης του, Πόλυς Αποστολάτου.

 

 

Το ξεχωριστό πρόγραμμα της εκδήλωσης παρουσίασε ο Αιγυπτιώτης Ηθοποιός-σκηνοθέτης Πάνος Κατέρης, προλογίζοντας το κάθε μουσικό θέμα με ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Συγκινημένοι παρακολουθήσαμε την προβολή αποσπάσματος από συναυλία της Αθηναϊκής χορωδίας υπό την Δ/νση του Δ. Αποστολάτου. Ο κ. Νίκος Μισσύρης μάς μίλησε για τη ζωή και το έργο του Μαέστρου. Ακούστηκαν επτανησιακές καντάδες, φιλική συμμετοχή της μαντολινάτας, με ακορντεόν της Μαέστρου Χριστίνας Ρόκκου, στο μαντολίνο τον Κώστα Πανταζάτο και τον Νίκο Μπογέα, στη κιθάρα τον Βασίλη Πανταζάτο και τον Νικόλα Βοστάνη στο κόντρα μπάσο. Όλοι μαζί τραγούδησαν με την έξοχη Μεικτή Χορωδία του ΣΑΕ υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Λαζαρίδη, με τη συνοδεία στο πιάνο της Φιφίκας Μπρουσιανού και την σύμπραξη, στο βιολί της Μαρίας Λαρό, στην φυσαρμόνικα του Θανάση Ψύλλα και των σολίστ Χριστίνα Ρόκκου, Ελένης Λαζαρίδη, Ράνιας Μπρουσιανού και του Μπάμπη Τρεχαντζάκη.  Τέλος, το ακροατήριο αποζημίωσε την εξαιρετική απόδοση και ερμηνεία των συντελεστών με την συμμετοχή του και θερμά χειροκροτήματα.

 

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι κ. κ. Α. Οικονόμου, Ν. Νευράκης  αντίστοιχα Πρόεδροι της Ένωσης Χορωδιών Ελλάδος και Ένωσης Μουσουργών Ελλάδος και ο κ. Χ. Κουρής Καλλιτεχνικός Δ/ντής της Ένωσης Χορωδιών Ελλάδος. Παρών και ο κ. Παναγής Μπαρμπάτης, Μαέστρος και μαθητής του Δ. Αποστολάτου, ο οποίος μίλησε για τον Δάσκαλό του και συνόδευσε την κα Αποστολάτου στο πιάνο δίνοντας την ευκαιρία να απολαύσουν όλοι οι παρεβρισκόμενοι μία από τις αγαπημένες μελωδίες των γονιών της.

 

 

 

afieroma ston apostolato 02

 

 

 

Η υπέροχη βραδιά έκλεισε με απονομή από τον Πρόεδρο του ΣΑΕ κ. Κώστα Μιχαηλίδη τιμητικού μεταλλίου στην κ. Αποστολάτου καθώς και τιμητικά ευχαριστήρια διπλώματα στα μέλη της μαντολινάτας και τον κ. Κατέρη.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης