Θερμή υποδοχή από τον Γενικό Γραμματέα ΨηΠΤΕ Γ. Φλωρεντή στον Αιγύπτιο Υπουργό Τηλεπικοινωνιών, στο ελληνικό περίπτερο της ICT (ΦΩΤΟ)


 

 

 

 

 

Τα σημαντικά αποτελέσματα στη «συμμαχία» των εταιρειών των νέων τεχνολογιών, τόσο από την Ελλάδα και την Κύπρο, όσο και από κοινού με τις δράσεις που έχουν αναπτύξει με την Αίγυπτο, συντονιζόμενοι στις αποφάσεις των ηγετών των κρατών, παρουσίασε στην πράξη ο Αλεξανδρινός Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Γιώργος Φλωρεντής, υποδεχόμενος θερμά τον Αιγύπτιο Υπουργό Τηλεπικοινωνιών και Τεχνολογίας Δρ Αμρ Ταλαάτ, στο ελληνικό περίπτερο της ICT, όπου συμμετείχαν από κοινού 14 ελληνικές και κυπριακές εταιρείες, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο του Καΐρου.

 

 

Μάλιστα, απτή απόδειξη της κοινής αυτής συνεργασίας ήταν και η  πρώτη επίσημη κοινή παρουσία του Δικτύου Συνεργατικής Καινοτομίας Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου (CEG COIN), που ιδρύθηκε τον Νοέμβριο 2017.

 

 

Στα πλαίσια αυτά, κρίνεται ιδιαίτερα πετυχημένη η ελληνική και κυπριακή παρουσία στην Διεθνή αυτή  Έκθεση Τεχνολογίας Cairo ICT 2018, που μονοπώλησε το παγκόσμιο ενδιαφέρον των αντίστοιχων εταιρειών αυτές τις ημέρες και όπου την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κ. Νίκος Παππάς.

 

 

Να σημειωθεί ότι στο ελληνικό περίπτερο, παρουσιάστηκε το έργο των ελληνικών εταιρειών DATAVERSE LTD, Openichnos Hellas PC, PROTONYX, SIMPLY POS, SPACE HORIZON SA, VTranslations, LINAKIS DIGITAL, EXCLUSIVI, Telenavis, MANTIS, VERTITECH, καθώς και των κυπριακών Embio Diagnostics Ltd, Abacio, Softline Computer Systems.

 

 

Μάλιστα, την πρώτη μέρα στα περίπτερα της έκθεσης περιηγήθηκε ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, συνοδευόμενος από Αιγύπτιους Υπουργούς.

 

 

Κατά τη δεύτερη μέρα, στο κοινό ελληνικό και κυπριακό αλλά και με την αιγυπτιακή παρουσία περίπτερο, πραγματοποιήθηκε ένα Φόρουμ με σκοπό την καταγραφή των μέχρι σήμερα σημαντικών επιτευγμάτων από τη λειτουργία του Δικτύου Συνεργατικής Καινοτομίας Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου (CEG COIN).

 

 

Αξίζει τέλος να αναφέρουμε την παρουσία στην διεθνή έκθεση του Αντιπεριφερειάρχη Αττικής κ. Παναγιώτη Αθανασιάδη, που παρουσίασε την θερμοκοιτίδα ΘΕΑ, που έχει ιδρύσει η Περιφέρεια Αττικής και το ΕΒΕΑ και συζήτησε τις δυνατότητες συνεργασίας με αντίστοιχες δομές της Αιγύπτου. Επίσης, των Διευθυντών του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων στην Ελλάδα κ. Γιώργου Γιακουμάκη και κας Βασιλικής Παπασούλη, που παρουσίασαν τις αρχές και τον τρόπο λειτουργίας του Ταμείου, συμβάλλοντας στη μεταφορά τεχνογνωσίας για τη δημιουργία παρόμοιων επενδυτικών εργαλείων αξιοποιήσιμων από το Δίκτυο CEG COIN.

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης