Τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θα συναντήσει την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου το μεσημέρι, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β΄


Συνάντηση μεταξύ του Έλληνα Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα και του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β” θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου.

 

Όπως αναμένεται, ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής θα ενημερώσει τον Πρωθυπουργό για την πρόσφατη συνάντηση κορυφής που είχε με τον Ρώσο ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν καθώς και θα τού μεταφέρει από «πρώτο χέρι» τί άκουσε ο ίδιος και το πώς ο Πούτιν χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα, «ως ένα νέο ηγέτη, με φρέσκιες ιδέες, που αγωνίζεται για το καλό της πατρίδας και του λαού του».

 

Να σημειωθεί ότι θα πρόκειται για την τρίτη συνάντηση των δύο ανδρών. Κατά τις δύο προηγούμενες, ο κ. Τσίπρας, ως Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είχε επισκεφθεί τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Αθήνα, ενώ πρόπερσι, ο κ. Θεόδωρος τού είχε ανταποδώσει την επίσκεψη στην Ελληνική Βουλή.

 

Δεδομένη είναι η αναφορά που θα γίνει στο ιεραποστολικό έργο της Εκκλησίας του Αγίου Μάρκου, ενώ ο Πατριάρχης αναμένεται να καλέσει το νέο ηγέτη και στα θυρανοίξια του ανακαινισμένου Μοναστηριού του Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου, που θα τελεστούν στις 24 Απριλίου.   

 

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Πέμπτης στις 3 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

 

Πηγή: www.newsbomb.gr

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης