Σε συγκινητικό κλίμα, ο Πατριάρχης Θεόδωρος με τον ασθενούντα Διαυλείας Αλέξιο, που υπηρέτησε στο Κάιρο (ΦΩΤΟ ROMFEA)


 

 

 

Τον επί πολλά χρόνια Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου, τότε Επίσκοπο Νιτρίας κ. Αλέξιο, και σήμερα Μητροπολίτη Διαυλείας της Ελλαδικής Εκκλησίας και ο οποίος πλέον αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα υγείας, επισκέφθηκε πρόσφατα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄.

 

 

Διότι, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, μπορεί να κάνει όλες τις απαιτούμενες προσπάθειες για να προωθήσει το υψηλό έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής, με συναντήσεις με υψηλές προσωπικότητες του κόσμου, όπως και στην Ελλάδα με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, Υπουργούς και άλλους επισήμους, αλλά, την ίδια στιγμή, δεν ξεχνάει τα παιδιά του, τους ανθρώπους που τον στηρίξανε και πάνω από όλα στηρίξανε το θεσμό του Δευτερόθρονου Παλαίφατου Πατριαρχείου της Ορθοδοξίας.

 

 

Έτσι, όπως μας πληροφορεί αποκλειστικά η «Ρομφαία», το μεγαλύτερο εκκλησιαστικό πρακτορείο ειδήσεων στην Ελλάδα, από όπου και οι αποκλειστικές φωτογραφίες, «την Κυριακή 17 Νοεμβρίου, ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β”, επισκέφθηκε μαζί με τους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες Κορίνθου κο Διονύσιο και Γουϊνέας κ. Γεώργιο, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Διαυλείας κ. Αλέξιο στο Μεσογειακό Κέντρο Αποκαταστάσεως Λουτρακίου, όπου βρίσκεται το τελευταίο καιρό.

 

 

Τον Μακαριώτατο υποδέχθηκαν θερμώς, η Διοίκηση του ΜΕΣΚΑ και οι Φυσικοθεραπευτές. Σε εγκάρδια ατμόσφαιρα ο Πατριάρχης εξέφρασε ευχές για περαστικά και ταχεία ανάρρωση.

 

 

Επίσης δεν παρέλειψε να τονίσει και την αείποτε υπάρχουσα αγάπη του Πατριαρχείου προς το πρόσωπο του Ιεράρχη, ο οποίος εργάστηκε με αφοσίωση επί 17 συναπτά έτη στην Αλεξανδρινή Εκκλησία πλησίον των Πατριαρχών Πέτρου Ζ” & Θεοδώρου Β’».

 

 

Ο Μητροπολίτης Αλέξιος υπήρξε πράγματι από τα πιο σημαντικά στελέχη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στο Κάιρο, επί Πατριαρχείας Πέτρου και των πρώτων χρόνων της Πατριαρχείας Θεοδώρου.

 

Επί των ημερών του ξεκίνησε η ανακαίνιση του Ιερού ναού του Αγίου Νικολάου στο Χαμζάουι και της Πατριαρχικής Επιτροπείας, που είχε στηρίξει αποκλειστικά η Βουλή των Ελλήνων.

 

 

Άφησε σημαντικό έργο πριν εκλεγεί Μητροπολίτης Καρθαγένης και συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Τύνιδα της Τυνησίας.

 

 

Από εκεί, μεταφέρθηκε στην Εκκλησία της Ελλάδος, όπου και εξελέγη Μητροπολίτης Διαυλείας.

 

 

Οι κάπως παλαιότεροι Καϊρινοί σίγουρα τον θυμούνται από το έργο του στο Κάιρο.

 

 

Οι ευχές όλων μας είναι κοντά του για την αποκατάσταση της υγείας του.

 

 

  

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης