Τον απερχόμενο Κύπριο Πρέσβη Χάρη Μορίτση, ευχαρίστησε θερμά η Κυπριακή Αδελφότητα Καΐρου για την πολύχρονη συνεργασία


 

 

 

Έναν από τους πιο λαμπρούς διπλωμάτες της Κύπρου, που αγαπήθηκε όσο λίγοι από τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό, καθώς υπηρέτησε πολλά χρόνια στη Χώρα του Νείλου, και ο οποίος σε λίγες ημέρες ολοκληρώνει την αποστολή του στην Αίγυπτο, τον κ. Χάρη Μορίτση, ευχαρίστησε θερμά χθες το βράδυ η Κυπριακή Αδελφότητα Καΐρου.

 

 

Η συνάντηση στην οποία συμμετείχαν τα Μέλη του ΔΣ του ιστορικού παροικιακού σωματείου, υπό τον Πρόεδρο Ανδρέα Μαυρομάτη, ήταν ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους της Κυπριακής παροικίας της αιγυπτιακής πρωτεύουσας προς τον απερχόμενο Κύπριο Πρέσβη για ό,τι η διπλωματική αποστολή πράττει, εκτός των σημαντικών διμερών σχέσεων Κύπρου – Αιγύπτου, και για να αναβαθμίσει τη θέση των εν Αιγύπτω Κυπρίων, που αποτελούν από τα παλαιότερα σωματεία στην Αίγυπτο.

 

 

Ο Κύπριος Πρέσβης κ. Χάρης Μορίτσης αναχωρεί από το Κάιρο στις 15 Σεπτεμβρίου, για να αναλάβει στο Τόκυο πρώτος στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας Πρέσβης στην Ιαπωνία.

 

 

Το έργο του θα είναι μεγάλο, διότι η Κύπρος προσδοκά σημαντικά στην αναβάθμιση των σχέσεων της με την Ιαπωνία, και σε πολιτικό και σε επιχειρηματικό – οικονομικό επίπεδο, με μία από τις ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου.

 

 

Παράλληλα, σύμφωνα με πηγές, σύντομα αναμένεται να επισκεφτεί το Τόκυο και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, για να ανοίξει έτσι μία νέα σελίδα ισχυρής αναβάθμισης των σχέσεων Κύπρου και Ιαπωνίας, ενώ θα παραβρεθεί και στην στέψη του νέου Αυτοκράτορα της Ιαπωνίας Ναρουχίτο.

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης