Τον αξέχαστο Πρόεδρο του ΣΑΕ Δημήτρη Χαριτάτο τίμησε ο Σύνδεσμος Αιγυπτιωτών Ελλήνων στην Αθήνα


 

 

 

 

 

 

 

Έναν ευπατρίδη Αιγυπτιώτη, τον αξέχαστο Δημήτρη Χαριτάτο, που τίμησε με το έργο του τον Σύνδεσμο Αιγυπτιωτών Ελλήνων από τη θέση του Προέδρου για μία ολόκληρη δεκαετία (1982-1992), αλλά και όλον τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό, τίμησε ο ΣΑΕ, τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, στο εντευκτήριό του στην Αθήνα.

 

 

 

 

 

 

Το αφιέρωμα ξεκίνησε με την συγκινητική αναφορά της εγγονής του Αλεξάνδρας Χαριτάτου ,στην βιογραφία και περιστατικά από την προσωπική του ζωή.  Στη συνέχεια, στη μεγάλη προσφορά του Δ. Χαριτάτου στον Σύνδεσμο, αναφέρθηκαν οι στενοί συνεργάτες και μέλη των Δ.Σ. του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων  κ.κ.  Χ. Παπαμάργαρης, τέως Α Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου, Πρώην Υπουργός, ο Επίτιμος Πρόεδρος κ. Φίλιππος Κοσσένας, η κ. Κρυστάλλω Τρίμη, Α΄ Αντιπρόεδρος, η κ. Αγγελική Βλαχάκη μέλος της Πολιτιστικής Επιτροπής. 

 

 

 

 

 

Με παρεμβάσεις τους, όλοι οι ομιλητές θύμισαν στους παρεβρισκομένους περιστατικά από τη θητεία του και τα έργα του μεγάλου Αιγυπτιώτη. Ανάμεσα στους ομιλητές: ο κ. Γ. Οικονομίδης, ο κ. Μ. Μπίσκος, ο κ. Α. Τζιτζάς,ο κ. Γ. Κοσσένας, και άλλοι.

 

 

 

 

 

Να σημειωθεί ότι επί προεδρίας Δημήτρη Χαριτάτου, ο Σύνδεσμος τιμήθηκε με το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών και τον Σταυρό του Αγίου Μάρκου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Πρώτης Τάξεως για το πολιτιστικό και κοινωνικό του έργο. Τότε, επίσης, καθιερώθηκε ο θεσμός των Επιτροπών του Συνδέσμου για την εύρυθμη λειτουργία του. Τέλος, με πρωτοβουλία του Δημήτρη Χαριτάτου, ο ΣΑΕ προχώρησε από εκείνη την εποχή στην έκδοση του περιοδικού «ΠΑΝΑΙΓΥΠΤΙΑ». Στόχος των δραστηριοτήτων ήταν η προβολή του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού μέσα από εκδόσεις βιβλίων, διοργανώσεις εκθέσεων και πολλές άλλες ενέργειες.

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης