Τον απερχόμενο Έλληνα Πρέσβη στην Αίγυπτο Χριστόδουλο Λάζαρη τίμησε η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας


 

 

 

 

Μετά από έξι χρόνια προσφοράς στην ελληνική παροικία στην Χώρα του Νείλου, η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας, ο Πρόεδρος της ΕΚΑ κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος και όλο το ΔΣ της Κοινοτικής Επιτροπής καθώς και οι Αλεξανδρινοί πάροικοι, αισθάνθηκαν την ανάγκη να ευχαριστήσουν θερμά από καρδιάς τον απερχόμενο Έλληνα Πρέσβη κ. Χριστόδουλο Λάζαρη και τη σύζυγό του Αντουανέττα, ένα από τα πιο αγαπητά πρεσβευτικά ζεύγη που πέρασαν από την Αίγυπτο.

 

 

 

Έτσι, την Τετάρτη 20 Ιουλίου, η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας παρέθεσε αποχαιρετιστήριο κοκτέιλ και δείπνο προς τιμήν του κ. Χριστόδουλου Λάζαρη.

 

 

 

Όπως γράφει και σχετικό δελτίο τύπου από την ΕΚΑ, ο κ. Λάζαρης υπηρέτησε από τη θέση του Πρέσβεως για έξι χρόνια, καθιστώντας την παρουσία του στην Αίγυπτο, σημαντικό κεφάλαιο για τον Ελληνισμό της Νειλοχώρας. Στην εξάχρονη παρουσία του συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας στην Αίγυπτο, αλλά εργάστηκε και έντονα για την επίτευξη των ιστορικών τριμερών Συνόδων Κορυφής Ελλάδος – Αιγύπτου – Κύπρου. Συνεχώς δίπλα στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο, αλλά και στις δύο Ελληνικές Κοινότητες Αλεξανδρείας και Καΐρου, κατάφερε να γίνει αναπόσπαστό μέλος του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού.

 

 

 

Τον απερχόμενο Πρέσβη τίμησαν με την παρουσία τους ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, Εκπρόσωποι Κυβερνητικών Αρχών της Αιγύπτου, οι Πρόξενοι της Ρωσσίας, της Γαλλίας, του Σουδάν και εκπρόσωποι του Προξενείου της Παλαιστίνης, Εκπρόσωποι της Βιβλιοθήκης Αλεξανδρείας και της Όπερας της Αλεξάνδρειας, καθώς και Πρόεδροι και εκπρόσωποι Ελληνικών Σωματείων και Οργανισμών της Αλεξάνδρειας και του Καΐρου.

 

 

 

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος, ως οικοδεσπότης της εκδήλωσης, τίμησε τον απερχόμενο Πρέσβη κ. Λάζαρη με ένα αναμνηστικό ασημένιο πιάτο της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας.

 

 

 

 

 

lazaris alex 2016 02

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: ΕΚΑ

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης