Τον Κήμη Φλεβοτομά τίμησαν οι Κύπριοι Αιγυπτιώτες, για τα 43 χρόνια προσφοράς του στην Κυπριακή Αδελφότητα και την ΕΚΚ (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ)


 

 

 

Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Καΐρου της Κυπριακής εν Αιγύπτω Αδελφότητας κ. Κήμης Φλεβοτομάς, που διατηρεί εξίσου επάξια και το οφίκιο του Αντιπροέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, ήταν το πρόσωπο της ημέρας, κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ιστορικού σωματείου για το 2016.

 

 

 

 

 


5

 

 

 

 

Σε εκείνον ο Πρόεδρος κ. Ανδρέας Μαυρομάτης και όλο το ΔΣ παρέδωσε τιμητική πλακέτα για να τιμήσει τα 43 χρόνια προσφοράς του κ. Φλεβοτομά τόσο στην Κυπριακή Αδελφότητα όσο και στον τομέα της Πρόνοιας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου.

 

 

 

 

6

 

 

 

 

 

 

Η απονομή πραγματοποιήθηκε κατά την κοπή της αγιοβασιλιάτικης πίτας που ευλόγησε ο Μέγας Εκκλησιάρχης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας π. Θεόδωρος Δριδάκης, μεταφέροντας τις ευχές του Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου Β΄, και ευχόμενος ο ίδιος όπως φέτος η Κύπρος καταφέρει να εξασφαλίσει μία νέα καλή εξέλιξη σε ό,τι αφορά το κυπριακό ζήτημα.

 

 

 

 

 

3

 

 

 

 

 

 

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Από την πλευρά του, ο Κύπριος Πρέσβης στην Αίγυπτο κ. Χάρης Μορίτσης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός που εξήγγειλε ο κ. Μαυρομάτης, περί της προσπάθειας καταγραφής όσο το δυνατόν περισσοτέρων Καϊρινών Κυπρίων Αιγυπτιωτών και τόνισε ότι βρίσκεται πάντα στο πλευρό της Αδελφότητας. Ενώ, ο κ.Μαυρομάτης αποκάλυψε ότι στο μέλλον το Σωματείο θα δραστηριοποιηθεί πολύ περισσότερο με καινούργιες εκδηλώσεις.

 

 

 

 

 

 

7

 

 

 

 

Η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κα Λαμπρινή Κομίνη επεσήμανε το γεγονός που επίσης τόνισε ο κ. Μαυρομάτης ότι όλοι οι πάροικοι (από Ελλάδα και Κύπρο) αποτελούν μία παροικία, ευχήθηκε στον Σύλλογο να πραγματοποιήσει φέτος πολλές εκδηλώσεις και τόνισε ότι και εκείνη όπως και όλη η παροικία θα τούς τιμήσει.

 

 

 

 

 

 

 

20160129_212816

 

 

 

 

Τέλος, τους χαιρετισμούς όλης της Διαχειριστικής Επιτροπής της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου μετέφερε ο Πρόεδρος της ΕΚΚ κ. Χρήστος Καβαλής, εξετιμώντας τον ζήλο με τον οποίο βλέπει ότι λειτουργούν τα Μέλη του ΔΣ του ιστορικού κυπριακού αιγυπτιώτικου σωματείου και επεσήμανε επίσης ότι η ΕΚΚ είναι και θα είναι πάντοτε στο πλευρό τους. Δεν παρέλειψε να επισημάνει επίσης τις άριστες σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, γεγονός που μπορεί να δώσει και νέες δυνατότητες στους Αιγυπτιώτες νέους μας γιοα να παραμείνουν και να δραστηριοποιηθούν στην Χώρα του Νείλου.

 

 

 

 

 

4

 

 

 

 

Την εκδήλωση κοπής της πίτας που πραγματοποιήθηκε στο εντευκτήριο του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής, την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου το βράδυ, τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Κύπριος Πρόξενος κ. Άγγελος Λένος, η Συντονίστρια Εκπαίδευσης κα Μ. Κουμαριανού, η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κα Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, ο Ταμίας της ΕΚΚ κ. Αντώνης Ιορδανίδης, ο Κοινοτικός Επίτροπος και Πρόεδρος του Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Καΐρου κ. Αντώνης Διαμαντίδης, ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων κ. Νικόλας Βαδής, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου κ. Μανούσος Δαμουλάκης, ο Πρόεδρος της Χιακής Αδελφότητας Καΐρου κ. Λάμπρος Μπενοβίας, η Αντιπρόεδρος της Φιλοπτώχου κα Βασιλική Γαζή, η Αναπληρώτρια Δ/ντρια της Αμπετείου κα Βασιλική Πετροπούλου, ο Δ/ντής του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου κ. Χρίστος Παπαδόπουλος, ο Ειδικός Σύμβουλος της ΕΚΚ κ. Αδαμάντιος Γεωργίου, ο πρώην Γενικός Γραμματέας της Επιτροπής Καΐρου της Κυπριακής εν Αιγύπτω Αδελφότητας κ. Δημήτρης Σκουφαρίδης, ο πρώην Δ/ντής του παραρτήματος Αλεξανδρείας του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και άλλοι επίσημοι.

Τέλος, να σημειωθεί ότι το φλουρί το πέτυχε ο κ. Χριστοφίδης ο οποίος το προσέφερε εκ νέου στην Κυπριακή Αδελφότητα.

 

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης