Τον Πρόεδρο Σίσι συνεχάρη στο Σαρμ ελ Σέιχ, ο Κύπριος ομόλογός του για τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί στη Χώρα του Νείλου


Η Κυπριακή Δημοκρατία, από την αρχή, υποστήριζε θερμά τις πολιτικές μεταρρυθμίσεις και τις πρωτοβουλίες για οικονομική ανάπτυξη της Αιγύπτου, οι οποίες βρίσκονται στην ίδια γραμμή σκέψης με τις υφιστάμενες πολιτικές της κυπριακής Κυβέρνησης, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος παρέστη και χαιρέτισε τις εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα την Οικονομική Ανάπτυξη της Αιγύπτου που πραγματοποιείται στο Σαρμ Ελ Σέιχ.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συμμετέχει στο Συνέδριο, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνο Πετρίδη, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Ελ Σίσι.

 

Μιλώντας στο Συνέδριο, ο Κύπριος Πρόεδρος είπε, μεταξύ άλλων, ότι «το Συνέδριο αυτό λαμβάνει χώρα σε ένα σημείο καμπής για τη σύγχρονη ιστορία της Αιγύπτου, αφού βρίσκει τη χώρα να εισέρχεται σε μια νέα εποχή, μια εποχή που σηματοδοτεί το τέλος της πολιτικής αστάθειας και την απαρχή μιας μακροπρόθεσμης διαδικασίας για να φτάσει η χώρα στην προοπτική πλήρους ανάπτυξης της”.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνεχάρη τον Πρόεδρο της Αιγύπτου και την Κυβέρνησή του “για τα μέτρα που ήδη λαμβάνονται για την έναρξη διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και για προώθηση επενδύσεων”, λέγοντας ότι “οι προσπάθειές τους ήδη καρποφορούν και είμαι βέβαιος ότι αυτό το Συνέδριο θα συμβάλει θετικά προς αυτή την κατεύθυνση”.
Στο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι “γεωγραφικά η Κύπρος έχει το προνόμιο να είναι στο σταυροδρόμι μεταξύ Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής και έχει, επίσης, το προνόμιο να είναι κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο νοτιο-ανατολικότερο άκρο της”.

 

Επιπλέον, συνέχισε, “η στρατηγική τεχνογνωσία της Κύπρου για την περιοχή όπως επίσης και οι πολύ καλές σχέσεις που απολαμβάνει με όλες τις γειτονικές της χώρες έχουν ήδη μετατρέψει τη χώρα μας σε παροχέα διευκολύνσεων, συνδέοντας την ανατολική με τη δυτική γειτονιά μας, και ίσως και πέραν αυτών, στις κοινές μας προσπάθειες για επίτευξη μεγαλύτερης πολιτικής σταθερότητας, ενεργειακής ασφάλειας και οικονομικής ευημερίας”.

 

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι “το όραμά μας για προώθηση αυτής της συνεργασίας ανατολής – δύσης άρχισε ήδη να καρποφορεί με τη μορφή του πλαισίου τριμερούς συνεργασίας που έχουμε εγκαθιδρύσει ανάμεσα στην Αίγυπτο, την Ελλάδα και την Κύπρο”.
Σε αυτό το πλαίσιο, και σε μια προσπάθεια να υπάρξουν γέφυρες ανάμεσα στην Ευρώπη, την Βόρειο Αφρική και την Εγγύς και Μέση Ανατολή, πρόσθεσε, “η Κύπρος είναι πρόθυμη να φιλοξενήσει ένα ετήσιο έκτακτο πολιτικό και οικονομικό συνέδριο στο οποίο όλες οι χώρες της Αραβικής Συμμαχίας θα μπορούν να συμμετάσχουν με στόχο τη διερεύνηση τρόπων για περαιτέρω εμβάθυνση των πολιτικών, οικονομικών, εμπορικών και πολιτιστικών δεσμών μεταξύ της ΕΕ και των χωρών του Αραβικού Συνδέσμου”.

 

Τέλος, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης χαιρέτισε την αυξανόμενη διεθνή συνεργασία στην καταπολέμηση εξτρεμιστικών ομάδων, σημειώνοντας ότι η Κύπρος στηρίζει ενεργά την προσπάθεια της διεθνούς συνεργασίας.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης