Η Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά καλεί την αραβική κοινότητα να επενδύσει στον ελληνικό τουρισμό


 

 

 

 

 

 

 

Κάλεσμα για επενδύσεις στον ακμάζοντα τουριστικό κλάδο της Ελλάδας απηύθυνε η Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.

 

 

 

 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στις 3 Νοεμβρίου στην Ευρωαραβική Σύνοδο στην Αθήνα, με δεδομένο το ενδιαφέρον αραβικών ομίλων να συμμετάσχουν σε μεγάλες επενδύσεις στην Αττική όπως ο Αστέρας Βουλιαγμένης και το Ελληνικό, πιστεύουμε ότι οι συνθήκες είναι πλέον πιο ώριμες από ποτέ για τις αραβικές επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν επωφελώς τις σημαντικές ευκαιρίες στο δυναμικά αναπτυσσόμενο ελληνικό τουριστικό τομέα.

 

 

 

 

Στη συνέχεια, αφού έκανε μία αναδρομή στις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης για συνεργασίες με τις χώρες του αραβικού κόσμου, παρουσίασε την «εξαιρετική» ποιότητα των ελληνικών υδάτων στις θάλασσες του Αιγαίου και του Ιονίου:

 

 

 

 

«Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος, το 97,2% των σημείων κολύμβησης που ελέγχθηκαν ήταν εξαιρετικής ποιότητας, κατατάσσοντάς μας στις κορυφαίες θέσεις της Ευρώπης. Κατέχουμε την 3η θέση παγκοσμίως στο διεθνές πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες», με 430 βραβευμένες οργανωμένες ακτές και 9 βραβευμένες μαρίνες για το 2016.

 

 

 

 

Είμαστε ο τρίτος κορυφαίος ευρωπαϊκός προορισμός κρουαζιέρας και το 2016 καταγράφεται ήδη μία αύξηση στα επίπεδα του 20% στις αφίξεις επισκεπτών κρουαζιέρας στην Αθήνα και σε δημοφιλείς προορισμούς- λιμάνια σε όλη τη χώρα».

 

 

 

 

«Επιδιώκουμε με συγκεκριμένο αναπτυξιακό σχέδιο το λιμάνι του Πειραιά να αναδειχθεί σε σημαντικό homeport στη Μεσόγειο και την Ευρώπη τα επόμενα χρόνια. Σε αυτό, συμβάλλουν τα πρόσφατα έργα για την υποδοχή κρουαζιέρας αλλά και σχεδιαζόμενες επενδύσεις επέκτασης των εγκαταστάσεων.

 

 

 

Ο στρατηγικός επενδυτής μας στο λιμάνι του Πειραιά στοχεύει στο μεσοπρόθεσμο διπλασιασμό των αφίξεων κρουαζιέρας στα 3 εκατ. και την ενίσχυση της συνδεσιμότητας με απευθείας πτήσεις από μακρινές αγορές. Παράλληλα, προωθούμε στις επαφές μας με διεθνείς Ομίλους κρουαζιέρας νέους προορισμούς για την ένταξή τους στα προγράμματα θαλάσσιου τουρισμού στη Μεσόγειο. (…)

 

 

 

 

Αυτήν τη στιγμή, βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες αδειοδότησης 15 Σύνθετων Τουριστικών Καταλυμάτων, και περίπου 150 έργα νέων ξενοδοχείων και επέκταση και εκσυγχρονισμό υπαρχόντων, όλα στις κατηγορίες των 4 και 5 αστέρων και δυναμικότητας άνω των 300 κλινών, από το 2015 έως σήμερα. Μόνο το 2015, άνοιξαν περισσότερα από 40 νέα πεντάστερα ξενοδοχεία.

 

 

 

 

Με δεδομένο το ενδιαφέρον αραβικών ομίλων να συμμετάσχουν σε μεγάλες επενδύσεις στην Αττική, όπως ο Αστέρας Βουλιαγμένης και το Ελληνικό, πιστεύουμε ότι είναι πλέον πιο ώριμες οι συνθήκες από ποτέ για τις αραβικές επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν επωφελώς τις σημαντικές ευκαιρίες στο δυναμικά αναπτυσσόμενο ελληνικό τουριστικό τομέα.

 

 

 

 

Παράλληλα, εκτιμούμε ότι τα μεγάλα έργα που προωθούμε – ανάμεσά τους την αναβάθμιση 14 περιφερειακών αεροδρομίων, την ανάπλαση και αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου της Αττικής – και δρομολογούμενα νέα έργα σε τουριστικές υποδομές όπως μαρίνες και αγκυροβόλια, θα κινητοποιήσουν ένα νέο κύμα επενδύσεων τα επόμενα χρόνια.

 

 

 

 

Το brand-name Ελλάδα αποτελεί αυτή τη στιγμή την πιο ελκυστική και ανταγωνιστική πρόταση, για νέες ευκαιρίες και νέες επιχειρηματικές κινήσεις στη Μεσόγειο και την Ευρώπη», συμπλήρωσε η κ. Κουντουρά.

 

 

 

 

Καταλήγοντας, η Αναπληρώτρια Υπουργός διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση και η ίδια προσωπικά θα ενθαρρύνουν στρατηγικές και υψηλής προστιθέμενης αξίας επενδύσεις, που θα διατηρήσουν την ελληνική αγορά τουρισμού σε πλεονεκτική θέση.

 

 

 

 

Πηγή: www.bankingnews.gr

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουνίου 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης