Τριμερής Σύνοδος Ελλάδας, Κύπρου και Ιορδανίας, σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών, στη Λευκωσία


 

 

 

 

 

Ανασκόπηση της προόδου που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο της συνεργασίας Κύπρου – Ελλάδας – Ιορδανίας, και συντονισμός για τα επόμενα βήματα και την πιθανή επέκταση της σε νέους τομείς κοινού ενδιαφέροντος: αυτά είναι τα κύρια στοιχεία της Τριμερούς Συνάντησης των τριών χωρών, σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών, που πραγματοποιείται στις 19 Δεκεμβρίου, στη Λευκωσία.

 

Οι εργασίες της συνάντησης θα φιλοξενηθούν στο Προεδρικό Μέγαρο και το Υπουργείο Εξωτερικών, με τη συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, του Υπουργού Εξωτερικών και Αποδήμων του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας Ayman Al Safadi και του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας  Γιώργου Κατρούγκαλου και αντιπροσωπειών των τριών Υπουργείων.

 

 
Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου αναφέρει ότι πριν την έναρξη των τριμερών διαβουλεύσεων, οι κύριοι Safadi και Κατρούγκαλος, συνοδευόμενοι από τον κ. Χριστοδουλίδη, θα γίνουν δεκτοί σε εθιμοτυπική συνάντηση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στις 12.30. Οι διαβουλεύσεις θα συνεχισθούν κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας των Υπουργών και των αντιπροσωπειών τους. Οι τρεις Υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ στις 14.15, στο Προεδρικό Μέγαρο.  

 

 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, στόχος της τριμερούς Υπουργικής συνάντησης της Λευκωσίας είναι η ανασκόπηση της προόδου που έχει επιτευχθεί στο πλαίσιο της συνεργασίας Κύπρου – Ελλάδας – Ιορδανίας μέχρι σήμερα, o συντονισμός για τα επόμενα βήματα  και την πιθανή επέκταση της σε νέους τομείς κοινού ενδιαφέροντος,  όπως είναι μεταξύ άλλων η παιδεία και η καινοτομία, καθώς και η προετοιμασία ενόψει της τριμερούς Συνόδου Κορυφής που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Ιορδανία εντός του πρώτου εξαμήνου του 2019.

 

Στο περιθώριο της Τριμερούς Συνάντησης, ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει διμερείς συναντήσεις τόσο με τον Ιορδανό ομόλογό του όσο και με τον Έλληνα Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, στο πλαίσιο των οποίων θα συζητηθούν, ανάμεσα σε άλλα, θέματα που άπτονται των διμερών σχέσεων, οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τα τεκταινόμενα στην Κυπριακή ΑΟΖ.

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Hephaestus Radio


Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Φεβρουαρίου 2024
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads
Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης