Σε ιδιαίτερα καλό κλίμα η συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας – Αιγύπτου – Κύπρου, στις 29 Σεπτεμβρίου, στη Νέα Υόρκη


Σε ιδιαίτερα καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, η τριμερής συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας, της Αιγύπτου και της Κύπρου.

 

 

Οικοδεσπότης ήταν ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης και η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του μονίμου αντιπροσώπου της Κύπρου, Πρέσβη Νίκου Αιμιλίου.

 

 

Ο Κύπριος Υπουργός Ιωάννης Κασουλίδης χαρακτήρισε την τριμερή συνάντηση «θεσμό» και είπε πως πολύ σύντομα θα κυκλοφορήσει στις χώρες των τριών πρωτευουσών το κοινό ανακοινωθέν που συμφωνήθηκε.

 

 

Σε δηλώσεις του, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, είπε πως οι τρεις υπουργοί προετοίμασαν την τριμερή συνάντηση που θα γίνει στην Αθήνα.

 

 

Ερωτηθείς αν καθορίστηκε η ημερομηνία της τριμερούς συνόδου κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, ο κ. Κοτζιάς είπε πως θα ανακοινωθεί εγκαίρως.

 

 

Μάλιστα θα προηγηθεί διμερής επίσκεψη του Προέδρου της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ Ελ Σίσι, στο οποίο απηύθυνε επίσημα πρόσκληση ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

 

 

Από την πλευρά του, ο Αιγύπτιος Υπουργός Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι (Sameh Shukri) εξέφρασε τη βαθιά εκτίμηση προς τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Κύπρου για τη συνέχιση της παράδοσης των τριμερών συναντήσεων.

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης