Με 5 δις αιγυπτιακές λίρες (590 εκατ. ευρώ) οι Αιγύπτιοι καπνιστές θα συνδράμουν ετήσια μέσω φόρων στον τομέα υγείας του κρατικού προϋπολογισμού


Αυξάνεται για τρίτη φορά μέσα σε ένα χρόνο η τιμή των τσιγάρων στην Αίγυπτο. Μία είδηση καλή και καλή, την ίδια στιγμή. Διότι, η απόφαση αυτή θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό των εκατομμυρίων καπνιστών στη Χώρα του Νείλου, αλλά – βλέποντας το ποτήρι μισογεμάτο – όλοι όσοι καπνίζουν, θα ξέρουν ότι θα συμβάλλουν με τον τρόπο τους στο κομμάτι του κρατικού προϋπολογισμού που αφορά τον τομέα της υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης, και μάλιστα με το ιλιγγιώδες συνολικό ποσό περισσοτέρων των 5 (πέντε) δισεκατομμυρίων αιγυπτιακών λιρών (περίπου 590 εκατομμύρια ευρώ).

 

Στο ποσό αυτό ανέρχονται συνολικά οι ετήσιοι φόροι που εισπράττει η Αίγυπτος από την πώληση των τσιγάρων, των οποίων η τιμή αυξάνεται και πάλι, από μισή έως 1,5 αιγυπτιακές λίρες.

 

Έτσι, για παράδειγμα, το πακέτο τσιγάρων που κοστίζει περίπου 19,75 Λ. Αιγ. θα δει την τιμή του να υπερβαίνει τις 21 Λ. Αιγ.

 

Στα φτηνότερα τσιγάρα, η αύξηση θα είναι από μισή έως μία λίρα Αιγύπτου.

 

Τα ενδιαφέροντα αυτά στοιχεία προέρχονται από ρεπορτάζ της «Αλ Αχράμ» που καταγράφει δηλώσεις εκπροσώπου της αιγυπτιακής κυβέρνησης, που τονίζει με τη σειρά του ότι τα μέτρα αυτά πάρθηκαν σύμφωνα με όσα έχουν αποφασιστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και την σχετική πολιτική επιβαλλόμενη πολιτική φορολόγησης των τσιγάρων, μία απόφαση που πήρε η Αίγυπτος ήδη από το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου.

 

Ο ίδιος αξιωματούχος προσθέτει ότι παρόλα τα νέα μέτρα, η Αίγυπτος παραμένει παγκοσμίως στις χώρες με τη μικρότερη φορολόγηση των τσιγάρων.  

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης