Στην τελική ευθεία προς την «3η Ευρω-Αραβική Σύνοδο: Κοινοί Ορίζοντες», που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 29 και 30 Οκτωβρίου


 

 

 

 

Αρχηγοί κρατών, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της ΕΕ, υπουργοί, ακαδημαϊκοί, ισχυροί επιχειρηματίες και άλλοι επιφανείς εκπρόσωποι από περισσότερες από 30 χώρες έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στην “ 3η Ευρω-Αραβική Σύνοδο: Κοινοί Ορίζοντες”, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 29-30 Οκτωβρίου 2018 στην Αθήνα.

 

 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών, η Ευρω-Αραβική Σύνοδος φιλοξενεί ένα ευρύ φάσμα διαμορφωτών της κοινής γνώμης και πρωτοπόρων απ΄όλο τον κόσμο. «Σε συνέχεια της τεράστιας επιτυχίας των δύο πρώτων Συνόδων, φέτος η συνάντηση χαρακτηρίζεται από αυξημένη συμμετοχή Ευρωπαίων και Αράβων υψηλόβαθμων προσκεκλημένων, οι οποίοι θα συνοδεύονται από κορυφαίους επιχειρηματίες. Οι συμμετέχοντες αδημονούν να εγκαινιάσουν εποικοδομητικό διάλογο, να αδράξουν ευκαιρίες και να ενισχύσουν τους οικονομικούς δεσμούς» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

 

Το πρόγραμμα της συνόδου περιλαμβάνει θέματα πολιτικής, οικονομίας, ενέργειας, μετανάστευσης, διαπεριφερειακής συνεργασίας και πολιτισμού: «Προάγοντας την αλληλεπίδραση ανάμεσα σε δύο ταχέως μεταβαλλόμενους κόσμους, η Σύνοδος έχει στο επίκεντρο της την διαμόρφωση προτάσεων για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Αραβικού κόσμου και τη διερεύνηση των νέων προοπτικών που θα προκύψουν».

 

 

Σύμφωνα με τους οργανωτές, η “ 3η Ευρω-Αραβική Σύνοδος: Κοινοί Ορίζοντες” θα συνέλθει υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου και την υποστήριξη του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα και της Ελληνικής Κυβέρνησης. Επιπλέον, η Σύνοδος τελεί υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Αραβικό Σύνδεσμο, με τη σύμπραξη της Ένωσης Αραβικών Επιμελητηρίων, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Ανάπτυξης και του Swiss Arab Network. Φέτος, το EU-GCC Clean Energy Technology Network είναι programming partner.

 

 

Η “ 3η Ευρω-Αραβική Σύνοδος: Κοινοί Ορίζοντες” διοργανώνεται από την Al-Iktissad Wal-Aamal Group και την Συμεών Γ. Τσομώκος Α.Ε. σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών. Στρατηγικός χορηγός είναι η μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία της Μέσης Ανατολής, Consolidated Construstors Company (CCC).

 

 

Η πρωτοβουλία ανήκει στους ιδρυτές της Consolidated Contractors Company (CCC), τους εκλιπόντες Said Khoury και Hassib Sabbagh. Η νυν ηγεσία, δια του κ. Tawfic Khoury, Προέδρου τόσο της CCC όσο και της Al-Iktissad Wal Aamal, ενστερνίστηκε το όραμα αυτό, σημειώνεται στην ανακοίνωση των οργανωτών.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Hephaestus Radio


Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads
Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης