ΜΙΑ ΑΙΓΥΠΤΙΩΤΙΣΣΑ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ UNESCO


 

Χρίστος Γ. Παπαδόπουλος*

 

Η Αιγυπτιώτισσα Αρχόντισσα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και Μεγάλη Ευεργέτιδα της Ελληνικής Κοινότητας Καϊρου, κ. Αικατερίνη Μπελεφάντη- Σοφιανού  τιμήθηκε ως Ελληνίδα του κόσμου από την Ελληνική Επιτροπή για την Unesco και την Περιφέρεια της Δ. Ελλάδας σε μια τελετή που έγινε υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού.  Μια ακόμα διάκριση για την πολυποίκιλη προσφορά της στον πολιτισμό και στον άνθρωπο που αποτελεί τιμή για την ιστορία του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού που δεν παύει ως τις μέρες μας να δίνει καρπούς.

 

 

 

 

Η  κατάμεστη αίθουσα του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών, σύμφωνα με το δελτίο τύπου,  πλημμύρισε  συναισθήματα από συγκίνηση και θαυμασμό για τις μεγάλες κυρίες του Ελληνισμού, που με ακαταμάχητο σθένος προβάλουν και αναδεικνύουν τις αρετές και τις αξίες που αναδύουν από τις Ελληνικές ρίζες τους διασπαρμένες στα πέρατα των πέντε ηπείρων.

 

 

 

 

 

Τις κυρίες αυτές, τα οικουμενικά σύμβολα του πολιτισμού και ανιδιοτελούς προσφοράς στα Γράμματα τις Επιστήμες τις Τέχνες και με επίκεντρο τον άνθρωπο, αφήνουν με το έργο τους ένα ισχυρό αποτύπωμα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, την κα.Βάσω Αποστολοπούλου από την Αυστραλία, την κα. Ιωάννα Ζαχαράκη από την Γερμανία, την κα .Στέλλα Κοκόλη από τις Η.Π.Α, την κα. Αικατερίνη Σοφιανού –  Μπελεφάντη από την Αίγυπτο, την κα. Χριστίνα Τσαρδίκου από την Αργεντινή και την κα Μαρίνα Τσιχλάκη από την Μοζαμβίκη της Αφρικής, τίμησαν η Ελληνική Επιτροπή για την UNESCO και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού.

 

 

 

 

Παρόντες μεταξύ άλλων  Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον απόδημο Απόδημου Ελληνισμό, κ. Ανδρέας Κατσανιώτης ,  ο Γενικός Γραμματέας απόδημου Ελληνισμού κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριος Φαρμάκης η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO κα. Αικατερίνη Τζιτζικώστα, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πάτρας κ. Χρήστος Μπούρας και οι σεβασμιότατοι Μητροπολίτες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Γουινέας, κ. Γεώργιος και Ζάμπιας, κ. Ιωάννης,  απένειμαν τις τιμητικές διακρίσεις στις Ελληνίδες του Κόσμου.

 

*Διευθυντής του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης