Βίντεο – ντοκουμέντο από το 1993, καταγράφει εκδήλωση για την Αχιλλοπούλειο, μεταφέροντάς μας 23 χρόνια πριν…


 

 

 

 

Ένα πολύτιμο οπτικοακουστικό υλικό μάς απέστειλε η Καϊρινή φίλη, ερευνήτρια και δημοσιογράφος κα Μαρία Αδαμαντίδου, που χρονολογείται από το 1993!…

 

 

Όπως καταγράφει η κα Αδαμαντίδου,

 

 

«Πολλοί ίσως θυμάστε ότι το 1993, ο Σύλλογος Ελλήνων Καΐρου, με πρόεδρο τον Μιχάλη Μπίσκο, οργάνωσε μια τιμητική βραδιά για το Αχιλλοπούλειο Παρθεναγωγείο και τους εκπαιδευτικούς του. Η αίθουσα του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων είχε γεμίσει τότε ασφυκτικά από τις παλιές μας δασκάλες, καθηγητές, καθηγήτριες, μαθήτριες…

 

 

 

Δείξαμε σλάιντς, ακούστηκαν τραγούδια της αυλής (που μαγνητοφωνήσαμε τραγουδώντας τα ξανά  μια βραδιά στο σπίτι της Κάτιας οι παλιές συμμαθήτριες της τάξης του ’67), μιλήσαμε για το σχολειό μας, θυμηθήκαμε πολλά. Στο τέλος μοιράσαμε δάφνινα στεφάνια στους εκπαιδευτικούς, μαζί με την αγάπη και την ευγνωμοσύνη μας, ενώ σε όλους χαρίσαμε μια μεγάλη αφίσα με φωτογραφίες από παλιές και νεώτερες τάξεις του Αχιλλοπουλείου.

 

 

 

Εκείνο το βράδυ, κάποιος ή κάποια τράβηξε σε βίντεο ορισμένα μέρη της εκδήλωσης. Κάπως έφτασε στα χέρια μας αργότερα μια κασέτα VHS. Κάποια στιγμή την ψηφιοποιήσαμε και … 23 χρόνια αργότερα, δηλαδή πριν λίγες μέρες, κάθισα παρέα με τον ακούραστο Τάκη Σφακιανόπουλο και μοντάραμε αυτό που ανέβηκε σήμερα στο You Tube και σας δίνουμε το λινκ του πιο κάτω.

 

 

 

Η μαγνητοσκόπηση είναι ερασιτεχνική και η εικόνα όχι τέλεια, αλλά ο Τάκης την περιποιήθηκε όσο μπορούσε και όπως της έπρεπε, γιατί είναι ενθύμιο μιάς εκδήλωσης όπου η ατμόσφαιρα δονείτο από συγκίνηση και αγάπη για το σχολείο και τους δασκάλους  μας. Οποιος γνωρίζει ποιός ή ποια — ήταν ο/η εικονολήπτης ας μας το πει, για να προσθέσουμε το όνομα.

 

 

 

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι οργανώτριες ήμαστε οι Κάτια Ζιβελοπούλου-Πόποβιτς, Ελένη Παπαλέξη-Βιντιάδη και εγώ, και κύριες ομιλήτριες η τελευταία διευθύντρια του σχολείου Αργίνη Φραγκούλη και η Ρέα Καλοκάρδου. Το βίντεο διαρκεί 32 λεπτά (λείπει η αρχή, το τμήμα με τις διαφάνειες και κάποια άλλα σημεία).

 

 

 

Ακολουθεί το βίντεο – ντοκουμέντο:

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης