Κάλεσμα για εθελοντές στο 9ο Beyond Borders


 

Το Beyond Borders | Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου ετοιμάζεται για την 9η έκδοσή του και ανοίγει πανιά από τις 25 Αυγούστου έως τη 1 Σεπτεμβρίου 2024 για το πιο πολυπολιτισμικό και δροσερό cine-event του επερχόμενου καλοκαιριού!

 

Αναζητούμε άτομα με ενθουσιασμό, συνέπεια και διάθεση για την προετοιμασία και υλοποίηση της 9ης έκδοσης του Φεστιβάλ, που θα συμβάλλουν στην επιτυχή διεξαγωγή της διοργάνωσης. Οι εθελοντές/εθελόντριες, αποτελούν για το Φεστιβάλ τον συνδετικό του κρίκο με το Καστελλόριζο, τους φιλοξενούμενους και τους κατοίκους, γι’ αυτό και η συμβολή τους είναι ιδιαίτερα σημαντική για την επιτυχία του. Αυτό συνεπάγεται την ουσιαστική συμμετοχή τους σε όλο το φάσμα δραστηριοτήτων και εργασιών, τη δέσμευσή τους, αλλά και την απόκτηση σημαντικής εμπειρίας και χρήσιμων δεξιοτήτων.

 

Εκτός από τη συμμετοχή σε ένα μεγάλο, επιτυχημένο πρόγραμμα και την θέαση δεκάδων ταινιών από διάφορες χώρες, καθώς και των καλλιτεχνικών δημιουργιών και παράλληλων πολιτιστικών δράσεων, οι εθελοντές/εθελόντριες έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις υπάρχουσες δεξιότητες και τις γνώσεις τους, αλλά και να αποκτήσουν νέες, ενώ παράλληλα θα απολαμβάνουν και ποιοτική ψυχαγωγία. Μέσα από την ενεργή συμμετοχή στα projects, τα εργαστήρια, τις δράσεις του Φεστιβάλ και την επαφή με δημιουργούς και επαγγελματίες του κινηματογράφου από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι εθελοντές αποκτούν πολύτιμα εφόδια. Το Φεστιβάλ αναλαμβάνει την κάλυψη των μεταφορικών εξόδων από Αθήνα προς Καστελλόριζο και αντίστροφα, την κάλυψη των εξόδων διαμονής στο νησί, όπως επίσης και την κάλυψη διατροφής (πρωϊνό-μεσημεριανό-βραδινό) των εθελοντών/εθελοντριών

 

Προσόντα – προϋποθέσεις

 

Οι εθελοντές/εθελόντριες πρέπει να είναι 18 έως 50 χρονών. Ως σημαντικά στοιχεία κρίνονται, η ευγένεια, η υπευθυνότητα, η συνέπεια, οι επικοινωνιακές δεξιότητες, το δημιουργικό και ομαδικό πνεύμα, η ικανότητα εργασίας υπό πίεση καθώς και η πολύ καλή γνώση Αγγλικών, λόγω του διεθνούς χαρακτήρα του Φεστιβάλ. Η γνώση επιπλέων ξένων γλωσσών θα συνεκτιμηθεί.

 

Καθήκοντα εθελοντών/εθελόντριων

 

Οι τομείς απασχόλησης των εθελοντών/εθελοντριών της 9ης έκδοσης είναι οι εξής:

 

Floor Manager AssistantsΣτις αρμοδιότητες των εθελοντών/εθελοντριών είναι η συνεπικουρική βοήθεια του προσωπικού του Φεστιβάλ και των εξωτερικών συνεργατών του στις 3 διαφορετικές σκηνές προβολών κατά την εβδομάδα διεξαγωγής (Πρωινές και απογευματινές βάρδιες).

 

Info kiosks και υπαίθρια shopsαναλαμβάνουν την ενημέρωση του καλεσμένων του Φεστιβάλ και των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού για το κινηματογραφικό πρόγραμμα και τις παράλληλες πολιτιστικές δράσεις του Φεστιβάλ. Επιπλέον, οι εθελοντές/εθελόντριες αναλαμβάνουν τα πόστα εξυπηρέτησης πελατών στα υπαίθρια shops, όπου θα πωλείται το εμπόρευμα του Φεστιβάλ (Πρωινές και απογευματινές βάρδιες).

 

Κίνηση φιλοξενουμένων: αναλαμβάνουν τη μετακίνηση ομάδων ή μεμονωμένων φιλοξενουμένων στους χώρους φιλοξενίας, εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων ( Πρωινές και απογευματινές βάρδιες).

 

Οι εθελοντές/εθελόντριες, εφόσον επιλεγούν, οφείλουν:

 

Να παραβρεθούν στις συναντήσεις εθελοντών/εθελοντριών που πραγματοποιούνται πριν και κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ.

 

Να ελέγχουν καθημερινά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους και τα κινητά τους τηλέφωνα καθημερινά και να αποκρίνονται άμεσα, καθώς αυτός θα είναι ο κύριος τρόπος επικοινωνίας με τα αρμόδια τμήματα του Φεστιβάλ.

 

Να γνωρίζουν καλά το πρόγραμμα όλων των προβολών και δραστηριοτήτων του Φεστιβάλ και τους χώρους διεξαγωγής.

 

Να διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης σε ισχύ (προαιρετικά)

 

Επίσης πρέπει να γνωρίζουν και συμφωνούν για τα εξής:

 

Προσφέρουν τις υπηρεσίες τους χωρίς αμοιβή.

 

Υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση, συνοδευόμενη από αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας, κατά την οποία προκύπτει ότι η εργασία που παρέχουν είναι εθελοντική και δεν υποκρύπτεται στο συμφωνητικό εξαρτημένης εργασίας.

 

Αποδέχονται το ωράριο και το αντικείμενο απασχόλησης τους, που ορίζεται από το Φεστιβάλ, και εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους με υπευθυνότητα και συνέπεια.

 

Ενημερώνουν άμεσα το μόνιμο προσωπικό του Φεστιβάλ για οποιοδήποτε πρόβλημα συναντούν κατά την παροχή της εθελοντικής τους απασχόλησης.

 

Σε περίπτωση που θελήσουν να διακόψουν την απασχόλησή τους, οφείλουν να ενημερώσουν το μόνιμο προσωπικό του Φεστιβάλ τουλάχιστον τρεις (3) ημέρες πριν από την αποχώρησή τους.

 

Σε περίπτωση παράβασης/μη τήρησης των κανονισμών εκ μέρους του εθελοντή/εθελόντριας , το Φεστιβάλ διατηρεί το δικαίωμα διακοπής/λύσης της συνεργασίας.

 

Κατάθεση αιτήσεων

 

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής: 31/12/2023.

 

Τρόπος κατάθεση υποψηφιότητας και προθεσμία επιλογής

 

Οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να αποστείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα μαζί με μια σύντομη επιστολής παρακίνησης (motivation letter) στη διεύθυνση [email protected]

 

Όσοι και όσες επιλεγούν θα ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά μέσω email έως τις 31/01/2024.

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης