Μεγάλη τιμή για τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό, η βράβευση της Αικατερίνης Σοφιανού από την Ελληνική Εταιρεία Μεταφραστών Λογοτεχνίας


 Τη μεγάλη προσφορά στα γράμματα και τις τέχνες, της Αιγυπτιώτισσας επιχειρηματίας κας Αικατερίνης Σοφιανού Μπελεφάντη, τίμησε η Ελληνική Εταιρεία Μεταφραστών Λογοτεχνίας, ανακηρύσσοντάς την Επίτιμο Μέλος της.

 

Ήταν μία μεγάλη τιμή και για την ίδια αλλά και για τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό, που αποδεικνύει ότι και σήμερα συνεχίζει να ακολουθεί το παράδειγμα των προγόνων του Ευεργετών και να προσφέρει με όλες του τις δυνάμεις, σε μία Ελλάδα που αντιστέκεται.

 

 

sofianou metafraston 04

 

 

Η βράβευση της κας Σοφιανού, δεν έχει σχέση κυρίως με τις γνώσεις της ούτε με τις διάφορες γλώσσες που γνωρίζει. Έχει σχέση κυρίως με την αγάπη της για το ελληνικό πνεύμα και για τα ελληνικά γράμματα όπου γης.

 

 

Αυτήν ακριβώς την προσφορά της, είτε στην πατρίδα που γεννήθηκε στην Αίγυπτο, είτε στην πατρίδα της που έζησε τα νεανικά της χρόνια, την Ελλάδα, είτε στη Ρουμανία, όπου τώρα μεγαλουργεί με μία μεγάλη εταιρεία ιατρικών υπηρεσιών και μηχανημάτων, τη Sofmedica, που έχει επεκταθεί και στην Κύπρο και τη Βουλγαρία, ανέδειξε με τα λόγια του ο βαθύτατος στοχαστής, Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Μεταφραστών Λογοτεχνίας κ. Κώστας Ασημακόπουλος.

 

 

Την Αιγυπτιώτισσα κα Σοφιανού χειροκρότησαν θερμά όσοι προσήλθαν στην εκδήλωση, στο Ίδρυμα Τεχνών του Ωνασείου Ιδρύματος, στην Αθήνα, παρόντος του συγκινημένου συζύγου της κ. Παντελή Σοφιανού, του πρώην Υπουργού Εξωτερικών κ. Ανδρέα Ζαΐμη, πολλών καθηγητών, πανεπιστημιακών και πολύ κόσμου.

 

 

???????????????????????????????

 

 

Το παρόν στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου, έδωσε και η γνωστή τραγουδίστρια Χαρούλα Αλεξίου, η οποία επίσης τιμήθηκε από την εταιρεία με την – άγνωστη στο ευρύ κοινό – ιδιότητά της, της μεταφράστριας, λαμβάνοντας το δεύτερο βραβείο για την καλύτερη μετάφραση ξενόγλωσσου έργου του Fabien Marcaud «Πάντα Ήρωες».     

 

Έτσι, η κα Σοφιανού μπαίνει πλέον στο πάνθεον των σημαντικών προσωπικοτήτων που έχει τιμήσει κατά καιρούς η Ελληνική Εταιρεία Μεταφραστών Λογοτεχνίας, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται ο αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος Βορείου και Νοτίου Αμερικής κυρός Ιάκωβος, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος, ο Νομπελίστας και ακαδημαϊκός Χρήστος Ζερεφός, ο φιλόσοφος Ευάγγελος Ριζόπουλος, ο  διάσημος καρδιολόγος Γεράσιμος Γερουλάνος, η Κυπρία Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κλαίρη Αγγελίδου και άλλοι, που όλοι τους στηρίζουν ολόθερμα την ελληνική διανόηση.    

 

 

sofianou metafraston 07

 

 

«Και τώρα, φέτος», τόνισε ο κ. Ασημακόπουλος, «αποφασίσαμε ομόφωνα να τιμήσουμε μία γυναίκα δραστήρια, δραστήρια στον επιχειρηματικό κόσμο, που παράλληλα αισθάνεται ότι το αληθινό νόημα της ζωής βρίσκεται στον άνθρωπο και στο μερίδιο ευθύνης της κοινωνικής αποστολής, την κα Αικατερίνη Σοφιανού, που γεννήθηκε στην Αίγυπτο, από οικογένεια Καϊρινών που καταγότανε από τις μικρασιατικές ακτές, μεγάλωσε στην Αίγυπτο, παντρεύτηκε έναν ωραίο άνθρωπο στην ψυχή και στο πνεύμα, απέκτησαν μία κλασσικά παραδοσιακή ελληνική οικογένεια και ρίχτηκαν στον αγώνα της ζωής, δημιουργώντας μία επιχείρηση εισαγωγής νεωτεριστικών μηχανημάτων στον τομέα της ρομποτικής ιατρικής επιστήμης, την Sofmedica, που μετατράπηκε σε ένα μεγάλο Όμιλο εταιρειών, με κέντρο το Βουκουρέστι της Ρουμανίας.

 

Και παράλληλα, με μπροστάρη την κα Σοφιανού, η εταιρεία αυτή άρχισε να επιδίδεται σε έργα που στηρίζουν τον ελληνικό πολιτισμό και τον άνθρωπο, στηρίζοντας ελληνικά εκδοτικά έργα αλλά και υποτροφίες ξένων φοιτητών που σπουδάζουν την ελληνική γλώσσα. Ο άνθρωπος οφείλει να μεριμνά για τον άνθρωπο και τον πολιτισμό, όπως το πράττει η κα Σοφιανού, για αυτό και την τιμούμε σήμερα», κατέληξε υπό τους ήχους των χειροκροτημάτων ο Γενικός Γραμματέας κ. Ασημακόπουλος.

 

 

sofianou metafraston 03

 

 

Από την πλευρά της, η κα Σοφιανού μίλησε για την αγάπη της για τον ελληνικό πολιτισμό και όσους στηρίζουν το έργο της, όπου μαζί με άλλους Έλληνες επιχειρηματίες στο Βουκουρέστι κάνουν ό,τι μπορούν για να στηρίξουν τα ελληνικά γράμματα στη Ρουμανία, και όχι μόνο.

 

«Αισθάνομαι πολύ τυχερή που γνώρισα τρεις πατρίδες, την Αίγυπτο όπου γεννήθηκα, την Ελλάδα όπου εμείς οι Έλληνες της διασποράς την αγαπάμε με το δικό μας τρόπο και τη Ρουμανία, τη πατρίδα της καρδιάς μου», κατέληξε η κα Σοφιανού.     

 

 

???????????????????????????????

 

 

Παράλληλα, εκτιμώντας την προσφορά της κας Σοφιανού, ο Γενικός Γραμματέας της Εταιρείας κ. Ασημακόπουλος τόνισε: «Επιτρέψτε μου εκ μέρους όλων να σάς τείνω χέρι ευγνωμοσύνης, ευχαριστιών και συγχαρητηρίων να συνεχίσετε το έργο σας ως γνήσια Ελληνίδα», είπε, προσφέροντάς της, ως ένδειξη αγάπης και σεβασμού, τις χειρόγραφες επιστολές που αφορούν τη διαθήκη του Γεωργίου Αβέρωφ που παρέλαβε ο ίδιος από τη μικρανιψιά του Αβέρωφ.

 

 

 

sofianou metafraston 05

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης