Ο επικεφαλής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού Μιχάλης Κόκκινος προς τον Βoηθό Περιφερειακό Έφορο Αποδήμων Προσκόπων Αλέξ. Καζαμία


 

 

 

 

 

Θερμή ήταν η υποδοχή που επεφύλαξε πριν από λίγες ημέρες στην Αθήνα ο επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού, Γενικός Δ/ντής κ. Μιχάλης Κόκκινος, στον Βοηθό Περιφερειακό Έφορο Αποδήμων Προσκόπων κ. Αλέξανδρο Καζαμία, στο Υπουργείο Εξωτερικών στην Ελλάδα.

 

 

 

 

Στη συνάντηση αυτή, ο κ. Καζαμίας είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον κ. Κόκκινο για τις δραστηριότητες των Ελλήνων Προσκόπων Καΐρου, μεταφέροντας παράλληλα και τους θερμούς χαιρετισμούς τόσο του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου όσο και της Διαχειριστικής Επιτροπής της ΕΚΚ.

 

 

 

 

 

 

2

 

 

 

 

Παράλληλα, τού ανέφερε για το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων που θα στηριχτούν φέτος σε έναν συμβολικό εορτασμό των 100 χρόνων του Ελληνικού προσκοπισμού στο Κάιρο. Εκδηλώσεις, που θα ξεκινήσουν ουσιαστικά με την Ημέρα Σκέψεως των Προσκόπων και την κοπή της πατροπαράδοτης αγιοβασιλόπιτας, την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου και ώρα 2 το μεσημέρι, και οι οποίες θα συνεχιστούν καθ” όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

 

 

 

 

Στα πλαίσια αυτά, ο Έφορος κ. Καζαμίας προσκάλεσε τον κ. Κόκκινο να επισκεφθεί το ιστορικό Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Καΐρου, πρόσκληση που έγινε αποδεκτή και αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε μελλοντική επίσκεψη του Γενικού Δ/ντή της ΓΓΑΕ στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

 

 

 

 

Εξάλλου, με αφορμή τις ιδιαίτερα σημαντικές προαναφερόμενες προσκοπικές εκδηλώσεις, ο επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού απέστειλε και έναν επίσημο χαιρετισμό, τον οποίο το ΠΥΡΑΜΙΣ δημοσιεύει αυτούσιο:

 

 

 

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ

ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ 

κ. ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ‘’ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΚΑΪΡΟ’’

 

 

 

Αγαπητές συμπατριώτισσες, αγαπητοί συμπατριώτες,

 

Με μεγάλη χαρά, αλλά και συγκίνηση επικοινωνώ μαζί σας, εσάς τα μέλη του παροικιακού Προσκοπισμού, αλλά και συνολικά με τον Αιγυπτιώτη  Ελληνισμό, με την ευκαιρία των 100χρονων του Προσκοπισμού των Ελλήνων στο Κάιρο.

 

Η πλούσια ιστορία και δράση σας συνδέθηκε με τις καλύτερες στιγμές του Ελληνισμού στην χώρα της Αιγύπτου, τη Νειλοχώρα. Οι αρχές και οι αξίες που υπηρετήσατε, όπως η άμιλλα, η πειθαρχία, ο συνεργατισμός, η αλληλεγγύη, η εργατικότητα και ο εθελοντισμός, τις οποίες και μετουσιώσατε σε καθημερινή πράξη, λειτουργούν ως φάρος και παράδειγμα προς μίμηση, για όλους τους νεώτερους.

 

Οι ως άνω ιδέες και αξίες του Προσκοπισμού που αποκτούν βαρύνουσα σημασία και σήμερα, προέρχονται από ένα ιδιαίτερο κομμάτι του Ελληνισμού, τον παροικιακό Ελληνισμό της Αιγύπτου, που όχι μόνο ξεχώρισε  κατά το παρελθόν για την καλλιέργεια των γραμμάτων, των τεχνών, του πολιτισμού, την επιχειρηματική δραστηριότητα και δημιουργικότητά του, αλλά και γιατί με τις αγαστές σχέσεις των δυο χωρών και τα αμοιβαία αισθήματα αγάπης και αλληλοσεβασμού των λαών μας, έχει λαμπρή προοπτική και για το μέλλον.

 

 Ο Απόδημος  Ελληνισμός γενικότερα, όχι μόνο μπορεί να επηρεάζει θετικά την εικόνα της χώρας μας προς τα έξω, αλλά αποτελεί παράλληλα και μια ισχυρή δύναμη με διεθνή απήχηση.

 

Προσβλέπουμε πάντοτε και στη δική σας ενεργό συμμετοχή στα κοινά προβλήματα και τις κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε για να δώσουμε προοπτική και ελπίδα  στην πολιτική μας για τον Απόδημο Ελληνισμό και συνάμα προσδοκούμε να συνεχίσετε με τον ίδιο οίστρο να μεταδίδετε με την στάση και τις πράξεις σας, τις αρχές που έχετε κάνει κτήμα σας και πρεσβεύετε.

 

Εύχομαι σε όλους σας κάθε επιτυχία στο σημαντικό κοινωνικό και πατριωτικό έργο που έχετε επωμισθεί.

 

 

Ο επικεφαλής της Γ.Γ.Α.Ε.

Μιχάλης Κόκκινος  

 

 

 

 

 

 

 

3

 

 

 

 

 

 

One response to “Ο επικεφαλής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού Μιχάλης Κόκκινος προς τον Βoηθό Περιφερειακό Έφορο Αποδήμων Προσκόπων Αλέξ. Καζαμία”

  1. Κωνσταντίνος Κωνσταντλινου says:

    Παρακαλώ να με πληροφορήσετε αν ο κ. Μιχάλης Κόκκινος έχει καμμιά συγγένεια με τον Αντώνη Κόκκινο (1913), ιδρυτή του Προσκοπισμού στην Αλεξάνδρεια πριν τον Αντ. Μπενάκη. Υπάρχουν τεκμηριωμένα γεγονότα για τη δράση του σε Κυπριακές εφημερίδες της εποχής.

    Κ.Κωνσταντίνου
    πρώην Γενικός Έφορος ΣΏΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης