Μέχρι το τέλος του έτους 2016, και πάλι η ERT World κοντά στους Απόδημους Έλληνες σε όλον τον κόσμο


 

 

 

Τα Δίκτυα Διασύνδεσης του Ελληνισμού της Διασποράς με το Μητροπολιτικό Κέντρο, με κυρίαρχο το ρόλο της ΕΡΤ, που έπαψε να εκπέμπει στην Ομογένεια λόγω  της διακοπής λειτουργίας της ΕΡΤ την 11η Ιουνίου 2013 με απόφαση της τότε κυβέρνησης, καθώς και το ζητούμενο της Απογραφής-Αποτύπωσης  του ομογενειακού ελληνισμού, απασχόλησαν την πέμπτη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για τον Ελληνισμό της Διασποράς.

 

 

 

 

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε ο Γενικός Διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Μιχαλίτσης, ο οποίος ανέλυσε το σχέδιο για την επανασύνδεση των Ομογενών με την ΕΡΤ. Στην εισήγησή του, τόνισε πως ευελπιστεί η ΕΡΤWORLD σε ένα ενάμιση μήνα να είναι στον HOT BIRD, τον πιο δημοφιλή δορυφόρο με  διεθνές τηλεοπτικό πρόγραμμα. «Για την Αμερική, τον Καναδά και την Αυστραλία είναι πιο δύσκολα τα πράγματα γιατί θα πρέπει να έρθουμε σε συνεννόηση με τις συνδρομητικές πλατφόρμες. Θα είναι το πρώτο μέλημά μας μετά την Ευρώπη. Ο σχεδιασμός μας είναι μέχρι τα τέλη του 2016 η ΕΡΤ να βρίσκεται στις οθόνες των ομογενών μας και όχι μόνο σε όλο τον πλανήτη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχαλίτσης.

 

 

 

 

O Πρόεδρος της Επιτροπής Α. Τριανταφυλλίδης καταθέτοντας πρόταση για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter, κ.α.) ζήτησε από την ΕΡΤ και ειδικότερα από τον Τομέα Πολυμέσων να συνεργαστεί με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, έτσι ώστε εκτός από εικόνα και ήχο της ΕΡΤ, να παρέχεται η δυνατότητα, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας η εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας στη νέα γενιά της Ομογένειας.

 

 

 

 

Στο ζήτημα της  απογραφής των ομογενών αναφέρθηκε ο συντονιστής εισηγητής Γιάννης Δέδες επισημαίνοντας πως η πρώτη και η τελευταία απογραφή των ομογενών έγινε το 1975, συμπληρώνοντας πως μια τέτοια παραμετρική καταγραφή είναι απολύτως αναγκαία για τη χάραξη πολιτικών στους τομείς της οικονομίας, των επενδύσεων, της  παιδείας, του πολιτισμού, του τουρισμού,  της ελληνικής γλώσσας και σε ό,τι αφορά στη διασύνδεση των ομογενών μας με την πατρίδα τους.

 

 

 

 

Η αναπληρώτρια Προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής κυρία Αθανασία Ξενάκη, που παραβρέθηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής τόνισε, πως θα χρησιμοποιηθούν οι μέθοδοι της Ιταλίας και άλλων χωρών, για την πιο άρτια επιστημονικά καταγραφή των Ελλήνων Ομογενών.

 

 

 

Πηγή: Ελληνικό Κοινοβούλιο

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουνίου 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης