Με τη συμμετοχή 65 αθλητών από 22 χώρες, το 1ο Παγκόσμιο Κύπελλο kitesurfing στην Ερυθρά, στο αιγυπτιώτικο «Palm Royale»


Μία παγκοσμίου φήμης αιγυπτιώτικη γωνιά, το πεντάστερο ξενοδοχείο «Palm Royale Soma Bay» της οικογένειας Κυριάζη, που αναπέμπει Ελλάδα, στη μαγευτική Ερυθρά, διοργανώνει από χθες και μέχρι την Κυριακή 1 Ιουνίου, την πρώτη διεθνή διοργάνωση kitesurfing, που έγινε ποτέ στην Αίγυπτο.

 

 

palm kite 02

 

 

Ήταν Τετάρτη 28 Μαΐου το βράδυ, όταν οι σημαίες 22 χωρών παρήλασαν στην εντυπωσιακή τελετή έναρξης του Παγκόμιου Κυπέλλου kitesurfing στην Χώρα του Νείλου, με συμμετοχή και από την Ελλάδα, υπό τους ήχους χειροκροτημάτων αθλητικών παραγόντων και πολλών θεατών. Ανάμεσα σε αυτές, η Βραζιλία, η Ρωσία, η Δομινικανική Δημοκρατία, η Νέα Ζηλανδία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Γερμανία, η Πολωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, και φυσικά και η Αίγυπτος.

 

 

palm kite 03

 

 

65 αθλητές από όλον τον κόσμο, μεταξύ αυτών, οι δέκα κορυφαίοι του κόσμου, έδωσαν το «παρών» σε αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός, που για πρώτη φορά διοργανώνεται στην Αίγυπτο και σε ολόκληρη την Μέση Ανατολή. Ανάμεσα σε αυτούς, ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Άαρον Χάντλοου, ο φετινός πρώτος στην παγκόσμια κατάταξη Κριστόφ Τακ από το Βέλγιο, η γυναίκα πρώτη σε παγκόσμιο επίπεδο Καρολίνα Βίνκοβσκα από την Πολωνία και ο Ευρωπαίος πρωταθλητής για το 2014 Μάριο Ρόντβαλντ από την Γερμανία.

 

 

palm kite 08

 

 

67 δημοσιογράφοι κυρίως από την Ευρώπη (περισσότερο τη Γερμανία και την Πολωνία) μεταδίδουν από το «Palm Royale Soma Bay» το γεγονός στον παγκόσμιο αθλητικό τύπο.

 

 

palm kite 04

 

 

Το αιγυπτιώτικο ξενοδοχείο του Κυριάκου και της Στέλλας Κυριάζη, που μοιράζονται την καταγωγή τους από το Κάιρο, την Πάτρα και τον Λίβανο, άλλαξε από χθες τον παγκόσμιο χάρτη στο άθλημα του kitesurfing, μπαίνοντας στο διεθνές πάνθεον των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων στο δημοφιλές στους νέους άθλημα, όπως ο Άγιος Mαυρίκιος και η Χαβάη.  

 

 

kitesurfing 13

 

 

Έτσι, η μαγευτική Ερυθρά συγκαταλέγεται πλέον τους έντεκα (11) διεθνείς σταθμούς για το Παγκόσμιο Κύπελλο kitesurfing. Και μάλιστα, υπάρχει και η πρωτοτυπία για τα παγκόσμια αθλητικά δεδομένα, καθώς γίνεται για πρώτη φορά σε μεγάλο ξενοδοχείο, δίνοντας σίγουρα μία ξεχωριστή αίγλη και στο ίδιο το σπορ.

 

 

palm kite 05

 

 

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο το γεγονός ότι τη μεγάλη αυτή παγκόσμια διοργάνωση στηρίζει, ως κύριος χορηγός, το Υπουργείο Τουρισμού της Αιγύπτου, ενώνοντας τις δυνάμεις του με την αιγυπτιώτικη οικογένεια Κυριάζη για την ανάδειξη της Ερυθράς Θάλασσας σε ένα παγκόσμιο σημείο αναφοράς στα θαλάσσια σπορ.

 

Την επίσημη έναρξη του Κυπέλλου κύρυξε εκπρόσωπος του Υπουργείου Τουρισμού, ενώ ο ίδιος ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χισάμ Ζαάζου αναμένεται να απονείμει τα κύπελλα σε εκείνους που θα διακριθούν αυτές τις ημέρες, στη μεγάλη βραδυά που διοργανώνεται την Κυριακή 1 Ιουνίου το βράδυ.

 

 

palm kite 06

 

 

Τους επίσημους προσκεκλημένους, τους αθλητές και τον κόσμο καλωσόρισε εκ μέρους του ξενοδοχείου ο εκ των Δ/ντών του κ. Χριστόφορος Μανώλης, ευχαριστώντας για τη συμβολή τους στην πραγματοποίηση αυτού του παγκόσμιου θεσμού για πρώτη φορά στην Αίγυπτο, σε αυτήν την απαράμιλλης ομορφιάς περιοχή της Ριβιέρας της Ερυθράς Θάλασσας, τον Υπουργό Τουρισμού της Αιγύπτου κ. Χισάμ Ζαάζου, τον Γενικό Δ/ντή του αιγυπτιώτικου «Palm Royale» κ. Γιώργο Πάλλη και τον διοργανωτή εκ μέρους των Οργανισμών κ. Ματίας Νόιμαν, ενώ το παρών έδινε και ο κ. Κυριάκος Κυριάζη.

 

 

 

palm kite 07

 

 

 

Να σημειωθεί ότι το μεγάλο έπαθλο συνοδεύεται και από χρηματικό βραβείο ύψους 57.000 δολαρίων, από τα μεγαλύτερα που έχουν δοθεί ποτέ σε τέτοια διοργάνωση.

 

Τους συμμετέχοντες στη διοργάνωση καλοσώρισε εκ μέρους των φορέων του kitesurfing ο Ματίας Νόιμαν, από τη Γερμανία, που ο αθλητικός του σύλλογος στο Ζούιτ (στην περιοχή Σεν Πίτερ Όρντινγκ) της βόρειας Γερμανίας, είναι από τους μεγαλύτερους σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο.  

 

Οι αγώνες θα διαρκέσουν μέχρι και την Κυριακή 1 Ιουνίου και θα κορυφωθούν με ένα γκαλά, που θα προηγηθεί μίας μεγάλης εκδήλωσης με τον διάσημο Γερμανό DJ Cosmo Clein.

 

 

palm kite 09

 

 

 

palm kite 10

 

 

 

palm kite 12

 

 

 

kitesurfing 03

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης