Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, θα γίνει η έναρξη της σχολικής χρονιάς στα Ελληνικά Εκπαιδευτήρια Καΐρου και Αλεξανδρείας


 

 

 

 

Σε αντίθεση με ό,τι συνέβη την περσινή χρονιά, φέτος χωρίς κανένα σχεδόν πρόβλημα θα μπουν στις τάξεις τους οι μαθητές των ελληνικών σχολείων στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια.

 

 

 

 

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστου Καβαλή (φωτο) προς το Αθηναϊκό Πρακτορείο:

 

 

 

 

kavalis

 

 

 

 

«Η κατάσταση δε μοιάζει καθόλου με την περσινή! Έχουμε κανονικό προσωπικό και εντός των χρονικών πλαισίων που θα έπρεπε!», τονίζει ο κ. Καβαλής, με δεδομένο τον αγώνα που είχε δώσει πέρυσι και είχε φτάσει μέχρι να γίνει δεκτός τηλεφωνικά και από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, εξιστορώντας του τότε τη δεινή κατάσταση των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών και λαμβάνοντας άμεσα την υποστήριξη της Πολιτείας.

 

 

 

 

Φέτος, η κατάσταση στα ελληνικά σχολεία στη Χώρα του Νείλου είναι τελείως διαφορετική, πλήρως οργανωμένη και ελπιδοφόρα για το μέλλον των παιδιών των ιστορικών σχολείων της Αχιλλοπουλείου, της Αμπετείου (Κάιρο), της Τοσιτσαίας και του Αβερωφείου (Αλεξάνδρεια).

 

 

 

 

Την ικανοποίησή της εκφράζει και η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας, ευχαριστώντας τόσο τη Διοίκηση, όσο και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας της Ελλάδας, αλλά και τη Συντονίστρια Εκπαίδευσης Βορείου Αφρικής και Μέσης Ανατολής για τις ιδιαίτερες προσπάθειες που κατέβαλαν όλο το προηγούμενο διάστημα προκειμένου να καλυφτούν όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς.

 

 

 

 

Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος (φωτο), τονίζει προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ:

 

 

 

 

 

 

papadopoulos proedros EKA

 

 

 

 

«Η εύρυθμη λειτουργία των Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας αποτελεί, διαχρονικά, έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες των δραστηριοτήτων της.

 

 

 

 

Ως εκ τούτου και καθώς η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς πλησιάζει, η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας θέλει να ευχαριστήσει τόσο τη Διοίκηση, όσο και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας της Ελλάδας, αλλά και τη Συντονίστρια Εκπαίδευσης Βορείου Αφρικής και Μέσης Ανατολής για τις ιδιαίτερες προσπάθειες που κατέβαλαν όλο το προηγούμενο διάστημα προκειμένου να καλυφτούν όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς.

 

 

 

 

Οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων που έχουν ανάγκη τα σχολεία μας, δίνουν τη δυνατότητα στους μαθητές και τις μαθήτριες να παρακολουθήσουν από την αρχή του σχολικού έτους το ωρολόγιο σχολικό πρόγραμμα χωρίς κανένα κενό».

 

 

 

 

Την ίδια ικανοποίηση εκφράζει από το Κάιρο και ο Διαχειριστικός Διευθυντής του Ιδρύματος Αμπέτ κ. Νικόλας Βαδής (φωτο), μεταφέροντας τις ευχαριστίες προς την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας της Ελλάδας εκ μέρους του Προέδρου της Επιτροπής της Αμπετείου Σχολής, Αρχιεπισκόπου Σινά κ. Δαμιανού.

 

 

 

 

 

 

vadis

 

 

 

 

Τέλος, η εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας στο Κάιρο και όλη τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή Δρ Μαρία Κουμαριανού αναφέρεται στο ενδιαφέρον που επέδειξαν φέτος οι εκπαιδευτικοί να αποσπαστούν στην Αίγυπτο, επισημαίνοντας:

 

 

 

 

«Με χαρά διαπιστώσαμε φέτος το μεγάλο ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών για απόσπαση στην Αίγυπτο.

 

 

 

Τις προηγούμενες χρονιές, λόγω της αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή, η εκδήλωση ενδιαφέροντος ήταν μειωμένη,  με αποτέλεσμα ένα σοβαρό οικονομικό κόστος για τις κοινότητες.

 

 

 

 

Τη φετινή χρονιά ο αριθμός των αιτήσεων ξεπέρασε τις προσδοκίες όλων μας και είμαστε στην ευχάριστη θέση να δηλώσουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας κάλυψε σχεδόν όλες τις εκπαιδευτικές ανάγκες, εξαντλώντας τους πίνακες κατάταξης.

 

 

 

 

Για όσα κενά παραμένουν, ευελπιστούμε πως θα γίνει νέα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

 

 

 

Θα θέλαμε να πούμε σε όσους εκπαιδευτικούς ενδιαφέρονται για απόσπαση στα σχολεία της Αιγύπτου πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και πως θα βρουν εδώ, στην ομογένεια της Αιγύπτου, μια ζεστή αγκαλιά να τούς περιμένει», καταλήγει η Συντονίστρια Εκπαίδευσης Βορείου Αφρικής και Μέσης Ανατολής Δρ Μαρία Κουμαριανού (φωτο).

 

 

 

koumarianou

 

 

 

 

 

Τέλος, να σημειωθεί ότι η έναρξη της σχολικής χρονιάς στα ελληνικά σχολεία της Αλεξάνδρειας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου και στο Κάιρο την επομένη, 17 Σεπτεμβρίου, λόγω της μουσουλμανικής εορτής του Μπαϊραμίου.

 

 

 

 

 

Πηγή: Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης