Υπό ελληνική προεδρία, πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο το 10ο Συμβούλιο Σύνδεσης Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τυνησίας


Το 10ο Συμβούλιο Σύνδεσης Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τυνησίας πραγματοποιήθηκε την Μ. Δευτέρα 14 Απριλίου στο Λουξεμβούργο, με τη συμμετοχή του προεδρεύοντος Έλληνα Υφυπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Κούρκουλα, καθώς η Ελλάδα ασκεί για το αυτό το εξάμηνο την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Την Τυνησία εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Faycal Gouia, ενώ απο πλευράς Ευρωπαϊκής Επιτροπής συμμετείχε ο Επίτροπος αρμόδιος για τη Διεύρυνση και την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας, Štefan Füle.

 

 

Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκαν οι πολυ καλές σχέσεις μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τυνησίας και υπογραμμίστηκε η αποφασιστικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για περαιτέρω σύσφιξη και εμβάθυνσή τους, καθότι η Τυνησία αποτελεί σημαντικο εταίρο στη περιοχή της Νότιας Μεσογείου.

 

 

Το Συμβούλιο Σύνδεσης χαιρέτισε τα ως τώρα επιτεύγματα της Τυνησίας στη διαδικασία της δημοκρατικής μετάβασής της και τόνισε πως αποτελεί πρότυπο για της υπόλοιπες χώρες της περιοχής. Η Ε.Ε. ενθάρρυνε την τυνησιακή κυβέρνηση να συνεχίσει την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και εξέφρασε την ετοιμότητά της να συνεχίσει να υποστηρίζει την Τυνησία στις προσπάθειές της.

 

 

Τέλος, ο κ. Κούρκουλας επεσήμανε τους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των λαών της Ελλάδας και της Τυνησίας και υπογράμμισε οτι οι αξίες της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ειναι κοινές και αποτελούν στέρεα βάση για την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μας.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης