Θερμή υποδοχή για τον Κυβερνήτη του Ν. Σινά, Χ. Φούντα, από Σιναίου Δαμιανό, Ελλάδα και Κύπρο, στο Ελληνικό Κέντρο Καΐρου (FOTO, VIDEO)


 

 

 

 

 

Σημαντικά έργα ανάπλασης της ευρύτερης περιοχής του θεοβάδιστου μοναστηριού της Αγίας Αικατερίνης του Σινά, πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα, με απόφαση του Προέδρου της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι.

 

 

Το γεγονός αποκάλυψε το Σάββατο το βράδυ στον Αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθούς κ. Δαμιανό,  ο Κυβερνήτης της περιφέρειας του Νοτίου Σινά, Στρατηγός Χάλιντ Φούντα, κατά τη θερμή υποδοχή που του επεφύλαξε ο Προκαθήμενος του μοναστηριού, στο Ελληνικό Κέντρο Καΐρου.

 

 

Μία συνάντηση, που τίμησαν με την παρουσία τους ο Έλληνας Πρέσβης στην Αίγυπτο κ. Μιχαήλ Χρήστος Διάμεσης, ο Κύπριος Πρέσβης κ. Χάρης Μορίτσης και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Γιώργος Δασκαλόπουλος, που υποδέχτηκαν τον ανώτατο Αιγύπτιο αξιωματούχο από κοινού με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου κ. Νικόλα Βαδή.

 

 

Ρεπορτάζ για την υποδοχή του Κυβερνήτη του Νοτίου Σινά στο Ελληνικό Κέντρο Καΐρου παρουσιάστηκαν σε τοπικά τηλεοπτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπως το CBC και το «Σααντ Μπάλαντ», το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε ευθύς αμέσως: 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Κυβερνήτης Χάλιντ Φούντα τόνισε ότι με απόφαση του Προέδρου Αλ Σίσι αναβαθμίζονται όλες οι υποδομές στην περιοχή, για να πάρει και πάλι η περιοχή την παλιά της αίγλη. Για το σκοπό αυτό, δημιουργείται ένα νέο υπερσύγχρονο νοσοκομείο, αναβαθμίζεται το οδικό δίκτυο, ενώ και το αεροδρόμιο θα ενισχύσει τη λειτουργία του με εσωτερικές πτήσεις που θα το συνδέουν με το Σαρμ Ελ Σέιχ αλλά και με την Αθήνα, στην περίπτωση πτήσεων τσάρτερ.

 

 

Παράλληλα, ο κ. Φούντα τόνισε ότι πολύ γρήγορα θα πραγματοποιηθεί και η αδελφοποίηση της πρωτεύουσας της περιοχής, Σαρμ Ελ Σέιχ, με το Ηράκλειο της Κρήτης.

 

 

«Πρώτη φροντίδα του Αιγυπτίου Προέδρου Αλ Σίσι, είναι η απόλυτη ασφάλεια της περιοχής, έτσι ώστε να μπορούν οι πολίτες και ταξιδευτές από όλον τον κόσμο, να μπορούν να επισκέπτονται το χώρο, αισθάνοντας πλήρως ασφαλείς, όπως και το Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης του Σινά», δήλωσε κ. Φούντα, ο οποίος είχε επισκεφθεί και την Αθήνα προν από ένα χρόνο, σε μία ειδική εκδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί για την Ιερά Μονή Σινά, ενώ κάθε Σεπτέμβριο πραγματοποιεί ένα Πολιτιστικό Φεστιβάλ στην περιοχή, όπου φέτος τίμησε με την παρουσία της και η Υπουργός Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής Ναμπίλα Μάκραμ.

 

 

Εξάλλου, ο Κυβερνήτης του Νοτίου Σινά που θεωρείται από τους πιο πιστούς φίλους του μοναστηριού της Αγίας Αικατερίνης και της Ελλάδας, μίλησε με μεγάλη ικανοποίηση για την κοινή πορεία που ακολουθούν στο πιο υψηλό επίπεδο, η Αίγυπτος, η Ελλάδα και η Κύπρος, σηκώνοντας από κοινού τα χέρια με τον Κύπριο Πρέσβη κ. Χάρη Μορίτση και τον Έλληνα Πρόξενο κ. Δασκαλόπουλο, αμέσως μετά τις ομιλίες των επισήμων, με τις σημαίες των τριών χωρών και της περιφέρειας να κοσμούν το χώρο.

 

 

Από την πλευρά τους, τόσο ο Αρχιεπίσκοπος Σινά όσο και οι ελληνικές και διπλωματικές αρχές ευχαρίστησαν τον Κυβερνήτη, Χάλιντ Φούντα, για όλες τις προσπάθειες που καταβάλλει για να φέρει ακόμη πιο κοντά τους λαούς των τριών χωρών, στηρίζοντας τόσο το ελληνορθόδοξο μοναστήρι όσο και τις τουριστικές πρωτοβουλίες συνεργασίας.

 

 

Τέλος, τις ευχαριστίες εκ μέρους του Ελληνικού Κέντρου εξέφρασε και ο Πρόεδρος Νικόλας Βαδής, προσφέροντάς του ένα αναμνηστικό, με τον Κυβερνήτη να τους ανταποδίδει αναμνηστικά δώρα και να τονίζει τη συνεργασία των τριών χωρών, αναδεικνύοντας ακόμη περισσότερο τη θέση της Αγίας Αικατερίνης του Σινά.

 

 

Τον Αρχιεπίσκοπο Σινά συνόδευε ο Δικαίος της Ιεράς Μονής Σινά π. Συμεών ο οποίος παρέδωσε εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Σινά και της μοναστικής αδελφότητας του Σινά ένα αντίγραφο αρχαίου βιβλίου του Ιώβ, καθώς και ο Σύμβουλος του Αρχιεπισκόπου κ. Αντώνης Καζαμίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης