430% περισσότερα χρήματα δαπανούν για διαμονή στην Ευρώπη οι Άραβες, από ό,τι οι άλλοι τουρίστες


 

 

 

Οι υπήκοοι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων δαπανούν στην Ευρώπη 430% περισσότερα χρήματα από άλλους υπηκόους για διαμονή και 558% περισσότερα χρήματα για διατροφή.

 

 

Επίσης, ξοδεύουν κατά 260% περισσότερα χρήματα σε δαπάνες μετακίνησης, καθόσον το 40% με 60% των κρατήσεων αφορά διακεκριμένες αεροπορικές θέσεις.

 

 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο αριθμός τουριστών από τα ΗΑΕ με προορισμό την Ευρώπη υπερέβη το 2018 τις 850.000.

 

 

Σε σχέση με την Ελλάδα αξιωματούχοι των Εμιράτων  έχουν το ενδιαφέρον για την προώθηση και διευκόλυνση του οικογενειακού τουρισμού πόλης με έμφαση στην Αθήνα και του χειμερινού τουρισμού προς τη χώρα μας, καθώς και για σύναψη συμφωνίας για πακέτα διακοπών εμιρατινών δημοσίων υπαλλήλων.

 

 

Η Ομοσπονδία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων συγκροτείται από επτά εμιράτα.    Tο μεγαλύτερο σε έκταση και οικονομικά ισχυρότερο είναι το Abu Dhabi, όπου βρίσκεται και η ομώνυμη πρωτεύουσα της χώρας. Το δεύτερο σε έκταση εμιράτο είναι το Dubai, το οποίο αποτελεί σημαντικό επιχειρηματικό κέντρο στα ΗΑΕ και την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Τα υπόλοιπα Εμιράτα είναι η Sharjah, η Ras Al Khaimah, η Fujairah, το Ajman και το Umm Al Quwain.

 

 

Ο Τουρισμός αποτελεί  κύρια βιομηχανία των ΗΑΕ, διότι ενισχύει παράλληλα και την κατασκευαστική δραστηριότητα. Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία κατά το 2017 οι τουριστικές αφίξεις υπερέβησαν τα 24,5 εκατ. με μέση διάρκεια παραμονής 3,17 ημέρες και πληρότητα καταλυμάτων 76%. Το συνολικό εισόδημα από τον τουρισμό ανήλθε σε 8,6 δισ. δολ.

 

 

Αν και ο αριθμός των αφίξεων / διανυκτερεύσεων παρουσιάζει μέση άνοδο 7,5% οι υπόλοιποι δείκτες έχουν αρνητικό πρόσημο μεταξύ των ετών 2015 και 2017. Κατά το 2017 και 2018 παράγοντες της αγοράς αναφέρουν ότι παρά την πολιτική προσφορών και τη γενική μείωση του επιπέδου των τιμών, δεν επετεύχθη βελτίωση του συντελεστή πληρότητος στα πολυτελή ξενοδοχεία, ενώ αυξάνεται ο αριθμός των διαθεσίμων κλινών. Σημαντική ένεση για τον τουρισμό αποτελούν και οι ε διεθνείς εκθέσεις στο πλαίσιο των οποίων δημιουργείται σημαντικός κύκλος εργασιών για τα κεντρικά ξενοδοχεία, τα οποία κατά την συγκεκριμένη περίοδο, σημειώνουν πληρότητα που προσεγγίζει το 100% και διπλασιάζουν τις τιμές τους.

 

 

Αναμένεται όμως ότι το 2020 η Παγκόσμια Έκθεση  ΕXPO 2020  στην 6μηνη διάρκεια της θα  προσελκύσει 25 εκατ. επισκέπτες, αριθμός ο οποίος  θα προστεθεί στις τρέχουσες τουριστικές ροές και τα επόμενα έτη. Με τους υπολογισμούς αυτούς, συνεχίζεται η κατασκευαστική δραστηριότητα για την ανάπτυξη των ξενοδοχειακών υποδομών. Η διοργάνωση αυτή αποτελεί εθνικό εγχείρημα για τη χώρα και έχει σχεδιασθεί ώστε τα οφέλη να έχουν μακροπρόθεσμο πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα, από την στρατηγική ανάπτυξη των κυρίων (δημιουργία νέου κέντρου πόλεως υπό την επωνυμία Dubai South σε συνδυασμό με νέο διεθνές αεροδρόμιο και Ελευθέρα ζώνη λιμένος Jebel Ali) και περιφερειακών της υποδομών που σήμερα βρίσκονται στο στάδιο της κατασκευής (οδικές και σιδηροδρομικές συνδέσεις hyperloop). Το κόστος της έκθεσης θα ανέλθει περί τα 6 με 7 δισ. ευρώ.

 

 

Πηγή: Σοφία Κοντογιάννη, tornosnews.gr

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης