ΑΙΓΥΠΤΟΣ

Συνάντηση του Αιγυπτίου Πρέσβη στη Λευκωσία με τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Θαλασσίων Υποθέσεων Ανατολικής Μεσογείου

 

 

 

 

 

Συνάντηση πραγματοποίησε στις 7 Φεβρουαρίου με τον Πρέσβη της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Κυπριακή Δημοκρατία Hussein Mubarak, ο Ζαχαρίας Σιόκουρος, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Θαλασσίων Υποθέσεων Ανατολικής Μεσογείου μετά και τις επαφές της εντεκαμελούς κυπριακής αντιπροσωπείας, που επισκέφθηκε την Αίγυπτο τις προηγούμενες ημέρες και είχε συναντήσεις για τον τομέα του τουρισμού.

 

 

 

 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από παράκληση του Πρέσβη της Αιγύπτου, προκειμένου να ενημερωθεί για τις συναντήσεις που έγιναν στο Κάιρο μεταξύ των τουριστικών φορέων των δύο χωρών, με στόχο να υποβοηθήσει την όλη προσπάθεια.

 

 

 

 

Σημειώνεται ότι ο κ. Σιόκουρος, στο πλαίσιο των επαφών στην Αίγυπτο, κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση για επαναφορά των κρουαζιέρων μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου με διέλευση μέσω της διώρυγας του Σουέζ και επιστροφή.

 

 

 

 

O Πρέσβης της Αιγύπτου στη Λευκωσία ζήτησε ενημέρωση για τις επόμενες δραστηριότητες στον τομέα αυτό και όπως εκτίμησε ο κ. Σιόκουρος, από πλευράς Αιγύπτου υπάρχει μεγάλη επιθυμία και διάθεση να προχωρήσουν άμεσα οι προτάσεις της κυπριακής αντιπροσωπείας.

 

 

 

 

Εξέφρασε, παράλληλα, την ελπίδα όπως σύντομα είναι σε θέση να ανακοινώσει πιο χειροπιαστά αποτελέσματα.

 

 

 

 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), ο κ. Σιόκουρος ανέφερε πως μια συνεργασία με την Αίγυπτο και τις άλλες χώρες της περιοχής θα είναι ιδιαίτερα επωφελής για όλους.

 

 

 

 

Επεσήμανε, μάλιστα, πως ο τομέας της κρουαζιέρας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος σε θέματα ασφάλειας, ιδιαίτερα -όπως είπε- για να μπορέσει να γίνει κατορθωτή η εκτέλεση δρομολογίων.

 

 

 

 

Η προσπάθειά μας, συνέχισε, είναι στα πλαίσια των αποφάσεων που λήφθηκαν στις τριμερείς συναντήσεις της Κύπρου, Ελλάδας με τις χώρες της περιοχής να προωθηθεί ο τουρισμός.

 

 

 

 

Προσπαθούμε πρώτα, είπε ο κ. Σιόκουρος, “με τους Αιγύπτιους φίλους και μετά με άλλους να δημιουργήσουμε τα κίνητρα που θα πείσουν τους ιδιοκτήτες των κρουαζιερόπλοιων και τους επιβάτες να επιστρέψουν στην περιοχή”.

 

 

 

 

Εκτίμησε, τέλος, πως οι χώρες μεταξύ τους, συνεργαζόμενες, μπορούν να δημιουργήσουν κίνητρα που να φέρουν πίσω τα κρουαζιερόπλοια.

 

 

 

 

Αξίζει να αναφερθεί πως μετά τις επαφές της κυπριακής αντιπροσωπείας στο Κάιρο, ο ΚΟΤ ενημέρωσε ήδη τρία Υπουργεία (Τουρισμού, Εξωτερικών και Μεταφορών).

 

 

 

 

Σημειώνεται ότι η μετάβαση της κυπριακής αντιπροσωπείας στο Κάιρο, που αποτελείτο από επαγγελματίες του τουρισμού, έγινε κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργείου Τουρισμού της Αιγύπτου και της αιγυπτιακής Πρεσβείας στη Λευκωσία.

 

 

 

 

Πηγή ΚΥΠΕ

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *