Αλλάζει η εικόνα της Κοινοτικής Επιτροπής Καΐρου με την είσοδο των κ.κ. Πολίτη, Αργυρίου, Γκρουνστέιν και Δήμου


Πολλές εκπλήξεις επεφύλαξε η κάλπη των εκλογών της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου της 6ης Απριλίου.

 

Με το χθεσινό αποτέλεσμα και την είσοδο των κ.κ. Πολίτη, Αργυρίου, Γκρουνστέιν και Δήμου στην Κοινοτική Επιτροπή, αλλάζει σημαντικά η εικόνα του ανώτατου οργάνου της «Μητέρας των εν Καΐρω Σωματείων» για τα επόμενα δύο χρόνια.

 

Έτσι, πλέον, ο Νικόλας Πολίτης, συλλέγοντας 133 ψήφους, από πρώτος επιλαχών που ήταν στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση (που είχε έτσι αναλάβει «προσωρινά» για δύο μήνες στη θέση του αποβιώσαντος Γιώργου Χαλκιά), τώρα μπαίνει στην Κοινοτική Επιτροπή ως ΠΡΩΤΟΣ εκλεγμένος.

 

Ακολουθούν, μετά από ισοψηφία στην 2η και 3η θέση με 123 ψήφους, οι κ.κ. Στέφανος Αργυρίου (έχει επανεκλεγεί και παλαιότερα) και Μιχάλης Γκρουνστέιν (εκλέγεται για πρώτη φορά και είναι από τους δυναμικούς νέους Αιγυπτιώτες).

 

Στην 4η θέση, μία μεγάλη έκπληξη: ένας από τους πιο νέους υποψηφίους, ο κ. Πατρίκιος Δήμος, με 119 ψήφους, κερδίζει την εμπιστοσύνη μεγάλης μερίδας του εκλογικού σώματος και παρά το γεγονός ότι αναμετράται για πρώτη φορά με άλλα ιστορικά στελέχη της ΕΚΚ, εκλέγεται.

 

Ακολουθούν στις δύο πρώτες θέσεις των επιλαχόντων (ισοψήφισαν) με 114 ψήφους ο μέχρι χθες Κοινοτικοί Επίτροποι κ.κ. Μανούσος Δαμουλάκης και Γιώργος Καλλίδης.

 

Μεγάλη έκπληξη αποτελεί η μη εκλογή του ιστορικού στελέχους και μέχρι χθες Αντιπροέδρου της ΕΚΚ κ. Νικόλα Βαδή, που κατόρθωσε να συλλέξει 108 ψήφους και να φθάσει μόλις στην προτελευταία θέση.

 

Τελευταίος ήταν ο κ. Δημήτρης Μπούρας με 82 ψήφους.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης