«Φίλε Πρόεδρε Χρήστο Καβαλή, υπήρξες το πρότυπό μου σε θέματα διαφάνειας» τόνισε στην επιστολή του ο Πρόεδρος της ΕΚΑ, Γ. Σιόκας


Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΑΠΕΣΤΑΛΗ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗ ΣΙΟΚΑ

ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΪΡΟΥ

 

 

Αγαπητέ Πρόεδρε,

Εκλεκτά μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου,

Εκλεκτοί προσκεκλημένοι,

Κυρίες και Κύριοι,

 

Με μεγάλη χαρά χαιρετίζουμε την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης της αδελφής Κοινότητας Καΐρου, μιας διαδικασίας που αποτελεί κορυφαία έκφραση των δημοκρατικών δομών της Κοινότητάς σας. Και τούτο διότι εκτός από την προγραμματισμένη λογοδοσία που αποτελεί το αναγκαίο προαπαιτούμενο για τις δράσεις και τους οραματισμούς του μέλλοντος και που παράλληλα ελέγχει τη φερεγγυότητα του προεδρείου και του συνόλου της Κοινοτικής Επιτροπής, στη σημερινή Γενική Συνέλευση τα βλέμματα όλων στρέφονται στις προγραμματισμένες αρχαιρεσίες.

 

Στο σημείο αυτό θα ήθελα ειλικρινά να σας εκφράσω τη λύπη μου για το γεγονός ότι δεν βρίσκεται ανάμεσά σας κανένα μέλος της Κοινοτικής Επιτροπής της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας. Αν και κατά την τελευταία συνεδρίασή μας, είχαμε αναθέσει σε δύο Κοινοτικούς μας να εκπροσωπήσουν την Ε.Κ.Α. στη συνέλευσή σας, δυστυχώς λίγες ώρες πριν την έναρξη, με ενημέρωσαν ότι δεν ήταν δυνατόν να παραβρεθούν. Λυπούμαστε βαθύτατα γι’αυτό.

 

Πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήσαμε τη δική μας Γενική Συνέλευση. Η σημερινή συγκυρία βρίσκει της δύο Κοινότητες σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Έτσι και εμείς, όπως και εσείς, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες δραστηριοποίησης της παροικίας μας σε όλους τους τομείς, προωθώντας δράσεις και αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες. Γνωρίζουμε καλά ότι ο ρόλος των ιστορικών Κοινοτήτων μας είναι κατεξοχήν κοινωνικός, πολιτιστικός, παιδευτικός, μα πάνω απ’ όλα εθνικός.

 

Όλοι συμφωνούν ότι οι υγιείς οικονομικοί δείκτες είναι εκείνοι που αφενός μεν  επιτρέπουν την υλοποίηση όλων των παραπάνων στόχων, αφετέρου δε τα υγιή οικονομικά είναι αυτά που θα εξασφαλίσουν ένα ευοίονο και αισιόδοξο μέλλον για τις Κοινότητές μας. Και είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός, το οποίο αναγνωρίζουν φίλοι και αντίπαλοι, ότι στις μέρες σου αγαπητέ Πρόεδρε, η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή θέση, πολύ καλύτερη από εκεί που την παρέλαβες. Οι ρυθμοί ανάπτυξης και ρευστότητας που με τις πρωτοβουλίες και τους οραματισμούς σου έχετε πετύχει είναι οι υψηλότεροι των τελευταίων δεκαετιών.  

 

Πριν από λίγες μέρες ανακοίνωσα στο σώμα των μελών της Ε.Κ.Α. την απόφασή μου να μην είμαι υποψήφιος στις επικείμενες αρχαιρεσίες της Κοινότητάς μας. Έχουν απομείνει πλέον ελάχιστοι στόχοι που έχουμε να υλοποιήσουμε, από εκείνους που πριν από πέντε χρόνια οραματιστήκαμε και ευελπιστούμε φέτος να πετύχουμε.

 

Φίλε Πρόεδρε,

 

στο σημείο αυτό οφείλω να σου εκμυστηρευτώ ότι όλα αυτά τα χρόνια υπήρξες το πρότυπό μου αναφορικά με τη χρηστή διαχείρηση και τη διαφάνεια στις αποφάσεις που εφαρμόζεις.

 

Όπως έχεις πεί και στο παρελθόν ο Αιγυπτιώτης Ελληνισμός είναι μια μεγάλη παροικία με δύο διαχειριστικές επιτροπές. Και αντιλαμβάνομαι απόλυτα την αγωνία και επιθυμία σου να βρείς άξιους συμπαραστάτες και συνεργάτες στην Κοινοτική Επιτροπή, προκειμένου να συνδράμουν στην υλοποίηση του οράματός σου για το μέλλον της Κοινότητας Καΐρου.

 

Μην επιτρέψετε την ανάδειξη σε θέσεις ευθύνης ατόμων που επιθυμούν να ανατρέψουν τα επιτεύγματα που με τόσο κόπο και θυσίες έχετε πετύχει. Η συμμετοχή στα κοινά και η ανάδειξη σε κοινοτικές θέσεις δεν επιτρέπεται να είναι εφαλτήριο για την εξυπηρέτηση προσωπικών και ιδιοτελών σκοπών.

 

Με πολλούς από αυτούς που έθεσαν υποψηφιότητα και εκτέθηκαν στην κρίση των συμπαροίκων σας, μας συνδέει μακρόχρονη φιλία και ξέρω καλά ότι μπορούν να προσφέρουν πολλά. Δώστε τόπο στους νέους ανθρώπους που θέλουν να συμμετέχουν, που επιθυμούν να συνεργαστούν, που ενδιαφέρονται να δώσουν το είναι τους στην υπηρεσία του κοινού καλού της Κοινότητάς σας.

 

Πρωταρχικός στόχος δεν είναι άλλος από τη διασφάλιση ενός ευοίωνου μέλλοντος για την παροικία σας, τη συνέχιση της ελληνικής παρουσίας στην Αίγυπτο, την προσφορά ενός καλύτερου αύριο στους επιγόνους σας, τη μεταλαμπάδευση μιας παράδοσης αντάξιας με εκείνη που οι γονείς και οι πρόγονοί σας, σας κληροδότησαν.

 

Σας ευχαριστώ πολύ.

 

Γιάννης Σιόκας

Πρόεδρος Ε.Κ.Α.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης