Ευχές του Πατριάρχη Θεοδώρου Β΄ προς τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αλ Σίσι και τους απανταχού Μουσουλμάνους για το Ραμαζάνι (ΒΙΝΤΕΟ)


 

 

 

Τις πλέον εγκάρδιες ευχές εκ μέρους του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, προς τους Μουσουλμάνους της Αιγύπτου και απανταχού του αραβικού κόσμου, μετέφερε με μήνυμά του ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος κ. Θεόδωρος Β΄ με αφορμή την ολοκλήρωση του μήνα Ραμαζανίου για το 2018.

 

 

«Επ’ ευκαιρία της περατώσεως του ιερού μήνα του Ραμαζανίου, κατά τη διάρκεια του οποίου εκατομμύρια πιστοί Μουσουλμάνοι με ευλάβεια και προσευχή φέρουν ανάμνηση της παραδόσεως του Κορανίου, επιθυμώ να απευθύνω εγκάρδιες και φιλάδελφες ευχές προς τους Μουσουλμάνους συμπολίτες μας στην ευλογημένη χώρα της Αιγύπτου και προς τους απανταχού του αραβικού κόσμου, εκφράζοντας την ελπίδα να πρυτανεύσει το ήθος της αγάπης, ως κοινή και απαραβίαστη συνισταμένη των λόγων και των έργων των ανθρώπων», τονίζει ο Προκαθήμενος του Παλαίφατου Πατριαρχείου που μετράει μέχρι σήμερα μία ιστορία 2.000 περίπου ετών, με την έδρα του να βρίσκεται στην πόλη της Αλεξάνδρειας.

 

 

Μάλιστα, ο Πατριάρχης Θεόδωρος απευθύνει ιδιαίτερους εγκάρδιους χαιρετισμούς προς τον Πρόεδρο της Αιγύπτου κ. Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, επ’ ευκαιρία της μεγάλης εορτής του μουσουλμανικού κόσμου, επισημαίνοντας στο μήνυμά του:

 

 

«Ιδιαίτερος εόρτιος χαιρετισμός απευθύνεται προς τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου κ. Αμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, με την ευχή να οδηγήσει τη χώρα με ασφάλεια στο δρόμο της ευημερίας, της ειρήνης και της δικαιοσύνης.

 

 

Στην ευγενή του αυτή προσπάθεια για ένα αύριο ελπιδοφόρο, έχει συνοδοιπόρο πολύτιμο την αταλάντευτη πίστη όλων των Αιγυπτίων, ανεξαρτήτως θρησκευτικής ταυτότητας».

 

 

Και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος καταλήγει στο μήνυμά του:

 

 

«Προσεύχομαι στο Θεό της Αγάπης και της Δικαιοσύνης, να σκέπει και να προστατεύει ολόκληρη την ανθρωπότητα από κάθε αντιξοότητα και επιβουλή».

 

 

 

Δείτε το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Να σημειωθεί ότι το μήνυμα του Πατριάρχη Θεοδώρου παρουσιάστηκε και στις μεγάλες αραβόφωνες εφημερίδες της Αιγύπτου, ενώ και η κρατική τηλεόραση παρουσίαζε σήμερα το θέμα στους τίτλους των ειδήσεων που περνάνε ως τρέιλερ των ενημερωτικών εκπομπών, τονίζοντας ιδιαίτερα τις εόρτιες ευχές του Αλεξανδρινού Προκαθημένου προς τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι.

 

 

Ενδεικτική η παρακάτω παρουσίαση του θέματος από την «Αλ Αχράμ»:

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΠΤΗ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΤΑΟΥΑΝΤΡΟΣ Β΄

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΙΜΑΜΗ ΤΟΥ ΕΛ ΑΖΧΑΡ

ΑΧΜΕΝΤ ΕΛ ΤΑΓΙΕΜΠ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΡΑΜΑΖΑΝΙΟΥ

 

 

 

 

Να σημειωθεί ότι στο πνεύμα της αρμονικής συμβίωσης των δύο θρησκειών, και ο Κόπτης Πατριάρχης Ταουάντρος Β΄ επισκέφθηκε προχθές τον Μεγάλος Ιμάμης του Ελ Άζχαρ, Άχμεντ Ελ Τάγιεμπ, μεταφέροντας τις ευχές του και όλων των Κοπτών προς τους Μουσουλμάνους πολίτες της Αιγύπτου, με αφορμή την ολοκλήρωση του μήνα του Ραμαζανίου.

 

 

Από την πλευρά του, ο ηγέτης του μουσουλμανικού πνευματικού κέντρου της Αιγύπτου εξέφρασε τη χαρά του και την ικανοποίηση για την επίσκεψη του Κόπτη Πατριάρχη και χαρακτήρισε τη συνάντηση αυτή ως ένα εξαιρετικό δείγμα του πνεύματος αγάπης μεταξύ μουσουλμάνων και κοπτών χριστιανών, στην κοινή τους προσπάθεια για να αντιμετωπίσουν προκλήσεις και απειλές μαζί, όπως η τρομοκρατία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης