Η Ι. Μονή Σινά πρωτοστατεί στην ετήσια Διεθνή Συνάντηση για την Ειρήνη μέσω των Θρησκειών, που θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο στην Αγ. Αικατερίνη


 

 

 

 

Η Ιερά Μονή Σινά θα αποτελέσει έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες της ετήσιας Συνάντησης για την Ειρήνη μέσω  των Θρησκειών, που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στην ιστορική πόλη της Αγίας Αικατερίνης.

 

 

Την μεγάλη αυτή εκδήλωση που τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Αιγύπτου, Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, και η οποία συγκεντρώνει κάθε χρόνο πλήθος προσωπικοτήτων, παρουσίασε σήμερα στο Κάιρο ο Κυβερνήτης της Περιφέρειας Νοτίου Σινά, Στρατηγός Χάλιντ Φούντα.

 

 

Μάλιστα, στο πλευρό του Αιγυπτίου αξιωματούχου, παρουσία των επισήμων που παρακολούθησαν την παρουσίαση της μεγάλης αυτής εκδήλωσης ήταν δυναμική η παρουσία και του ελληνορθόδοξου θεοβάδιστου μοναστηριού της Αγίας Αικατερίνης, μέσω του Αιγυπτιώτη κ. Αντώνη Καζαμία, που μίλησε εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Σινά, Φαράν και Ραϊθούς κ. Δαμιανού, ως σύμβουλός του. Να σημειωθεί ότι ο κ. Καζαμίας χαρακτήρισε τον Κυβερνήτη του Νοτίου Σινά ως «ένα μεγάλο φίλο του Μοναστηριού της Αγίας Αικατερίνης και της Ελλάδας».

 

 

Η όλη παρουσίαση της εκδήλωσης έγινε ενώπιον των Υπουργών Περιβάλλοντος και Βακουφίων καθώς και Υφυπουργών της αιγυπτιακής κυβέρνησης, του Μεγάλου Μουφτή της Αιγύπτου, του Δήμαρχου του Σαρμ Ελ Σέιχ, επιχειρηματιών και πολύ κόσμου.

 

 

Το μήνυμα του Φεστιβάλ βέβαια προκύπτει από το ίδιο το όνομά του, «Φεστιβάλ Ειρήνης μέσα από τις Θρησκείες», θέλοντας να τονίσει τη συμβολή ακριβώς των θρησκειών στην επικράτηση της ειρήνης, λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη ότι «η Αίγυπτος είναι χώρα θεοβάδιστος, καθώς στα χώματά της πάτησε η Αγία Οικογένεια και πολλοί Άγιοι», όπως τόνισε ο ίδιος ο Κυβερνήτης του Νοτίου Σινά.

 

 

Αξίζει να επισημάνουμε ότι κ. Χάλιντ Φούντα ευχαρίστησε το μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης και τους πατέρες τις μονής για ό,τι εκείνοι προσφέρουν για την επιτυχία αυτής της μεγάλης εκδήλωσης.

 

 

Παράλληλα, ο κ. Καζαμίας, μιλώντας εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Σινά κ. Δαμιανού, ευχαρίστησε τον Κυβερνήτη Νοτίου Σινά για τον εξαιρετικό ρόλο που διαδραματίζει πάντοτε για την ανάπτυξη της περιοχής και ιδιαίτερα για την πόλη της Αγίας Αικατερίνης, όπου βρίσκεται και το προπύργιο αυτό της Ορθοδοξίας. Ενώ, επεσήμανε το πόσο συμβάλλει και η ελληνορθόδοξη Ιερά Μονή στην αναβάθμιση της περιοχής και των κατοίκων της, αδιαλείπτως από τον 6ο αιώνα μέχρι και σήμερα.

 

 

«Οι πατέρες της Μονής της Αγίας Αικατερίνης θεωρούν την Αίγυπτο δεύτερη τους πατρίδα και είναι πάντα πρόθυμοι να συνεισφέρουν ό,τι χρειάζεται», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καζαμίας, επισημαίνοντας και την πολιτιστική προσφορά του μοναστηριού και το μεγάλο έργο που επιτελείται στην ιστορική Βιβλιοθήκη της Μονής, ευχαριστώντας όλη την κυβέρνηση και πρωτίστως τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι για τη στήριξη που παρέχει στο ελληνορθόδοξο μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης του Σινά.

 

 

Ακολουθούν φωτογραφίες από την παρουσίαση της εκδήλωσης από τον Κυβερνήτη του Ν. Σινά Στρατηγό Χάλιντ Φούντα, και από τον κ. Αντώνη Καζαμία κατά σειρά με τον Υπουργό Βακουφίων, τον Υφυπουργό Αρχαιοτήτων, τον Δήμαρχο του σαρμ Ελ Σέιχ, τον Αρχηγό Ασφάλειας του Νοτίου Σινά και τον επιχειρηματία Άτεφ Αμπντελατίφ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης