Κραυγή αγωνίας ενός αποσπασμένου εκπαιδευτικού για το κόστος όσων ψηφοφόρων αναγκαστούν να ταξιδέψουν Ελλάδα λόγω εκλογών


Ο κ. Χρίστος Παπαδόπουλος είναι από τους πιο προβεβλημένους και αποσπασμένους εκπαιδευτικούς που έχει να επιδείξει η Ελληνική παροικία στο Κάιρο. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο, που είναι γνωστός και ως στιχουργός αλλά και συγγραφέας. Ενώ, ο ίδιος τιμά τα ελληνικά χρώματα, καθώς υπηρετεί εδώ και χρόνια επάξια ως Διευθυντής του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου, και μάλιστα με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Έτσι, το σχόλιο που ανήρτησε ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, περί του κόστους που πρέπει να επωμιστεί ένας εκπαιδευτικός για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στις επερχόμενες ελληνικές εκλογές (της 18ης και 25ης Μαΐου), αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

 

Αντιγράφουμε λοιπόν:

 

«Ακούστε πώς εννοεί η δημόσια διοίκηση την ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ προς τους ψηφοφόρους, χωρίς απολύτως καμία ιδιαίτερη μεταχείριση στους δημοσίους υπαλλήλους που υπηρετούν στο εξωτερικό και φυσικά χωρίς την παραμικρή ντροπή!!! Με διευκολύνει, λοιπόν, να έρθω από Κάιρο στη θεσσαλονίκη για τις δημοτικές εκλογές και να επιστρεψω Τρίτη πρωί στη δουλειά μου και μετά να ξαναφύγω Πέμπτη βράδυ από Κάιρο για Θεσσαλονίκη για τις ευρωεκλογές. Κάθε μετάβαση, σχεδόν 500 ευρώ!!. Για να ασκήσω λοιπόν το εκλογικό μου δικαίωμα, πρέπει να ξοδέψω 1.000 ευρώ, όσο δηλαδή κατάντησε ο μισθός μου, στα 50 μου. Ντρέπονται να πούνε ότι μάς στερούν στην ουσία τα δημοκρατικά μας δικαιώματα.
Να υπενθυμίσω ότι οι ξενιτεμένοι Αιγύπτιοι, στις δικές τους εκλογές, θα ψηφίσουν στις Πρεσβείες τους ανά τον κόσμο, όπως και στις προηγούμενες, χωρίς να χρειαστεί να απουσιάσουν από τη δουλειά τους περισσότερο από λίγες ώρες και χωρίς να ξοδέψουν περισσότερο από ένα εισιτήριο μετρό ή τρένου. Η Αίγυπτος στην Αφρική και η Ελλάδα στην Προεδρία της Ευρώπης. Πόσο λάθος μοιράζονται οι ρόλοι…»

 

Το προσυπογράφουμε…

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης