ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Πολύ καλές οι εντυπώσεις από το νέο ιεροψάλτη του Αγίου Κωνσταντίνου Καΐρου Γιάννη Κούντρια

 

 

 

 

Ένας νέος άνθρωπος, με άρτια μουσική μόρφωση, με αγάπη και σεβασμό για τη βυζαντινή μουσική παράδοση αλλά πάνω από όλα με σεμνότητα στο έργο του, κοσμεί εδώ και λίγες εβδομάδες το αναλόγιο του περικαλλούς ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καΐρου.

 

 

 

 

Πρόκειται για τον κ. Ιωάννη Κούντρια, που παρέλαβε τη σκυτάλη από τον γράφοντα Άρχοντα Πρωτοψάλτη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Νίκο Κάτσικα, ο οποίος με τη σειρά του είχε παραλάβει από τον αείμνηστο Γιώργο Βαλλά πριν από 8 περίπου χρόνια, δημιουργεί ήδη τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

 

 

 

Η επίσημη τοποθέτηση του κ. Κούντρια στο ιστορικό αυτό αναλόγιο έγινε από τον Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Νικόδημο την 1η Οκτωβρίου, όπου μάλιστα συνέπεπτε εκείνη η ημέρα με την Ημέρα των Ιεροψαλτών.

 

 

 

 

Με τον Κούντρια συνέψαλλε και ο προκάτοχός του Νίκος Κάτσικας στο αναλόγιο του ναού κατά την Εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου, εκφράζοντας τη χαρά του που ένας άξιος συνάδελφος κάλυψε το κενό αυτό που υπήρξε στον Κοινοτικό ναό της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.

 

 

 

 

Ο κ. Κούντριας έχει παράλληλα ασχοληθεί και με το δημοτικό τραγούδι και είναι μεγάλη του η αγάπη προς την παράδοση του τόπου μας και πάνω από όλα ψέλνει με σεβασμό στα γραφόμενα των μεγάλων δασκάλων της ιεροψαλτικής τέχνης.

 

 

 

 

Από το ΠΥΡΑΜΙΣ και κυρίως από τον καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής Νίκο Κάτσικα, τις πιο θερμές ευχές για καλή δύναμη στο έργο του και πάντοτε να τιμά το έργο των ιεροψαλτών, γεγονός για το οποίο είμαστε σίγουροι.

 

 

 

 

Καλορίζικος!

 

 

 

 

 

 

 

 

    

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *