ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Εκ μέρους όλης της παροικίας, ο Πρόεδρος της ΕΚΑ Εδμ. Κασιμάτης χαιρέτισε το Β΄ Ελληνοαιγυπτιακό Φόρουμ Φιλίας (ΒΙΝΤΕΟ)

 

 

 

Τα συγχαρητήρια όλης της Αιγυπτιώτικης παροικίας, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας Εδμόνδος Κασιμάτης μετέφερε προς τους διοργανωτές του Β΄ Ελληνοαιγυπτιακού Φόρουμ Φιλίας, που διεξήχθη στην Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας και το οποίο τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτισαν με ομιλίες τους, η Υπουργός Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής της Αιγύπτου κα Ναμπίλα Μάκραμ, ο Κυβερνήτης της Αλεξάνδρειας Δρ Αμπντελαζίζ Κονσόουα, ο Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κ. Νάρκισσος και άλλοι επίσημοι από την Ελλάδα και την Αίγυπτο.

 

 

Το Φόρουμ διοργάνωσαν η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Αλεξανδρείας «Πτολεμαίος Α΄» Δρ Λιλίκα Θλιβίτου και η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου «Γκαντάλλα» που εδρεύει στην Αθήνα, Φωτεινή Γκαντάλλα, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Ανάπτυξης της Ελλάδας και άλλων σημαντικών φορέων.

 

 

Στο Φόρουμ, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Εδμόνδος Κασιμάτης ανέφερε χαρακτηριστικά:

 

 

 

 

 

 

«Αγαπητά μέλη του δεύτερου επιστημονικού, και πολιτιστικού, αναπτυξιακού και γαστρονομικού φόρουμ ελληνοαιγυπτιακής φιλίας

Αγαπητoί προσκεκλημένοι

Κυρίες και κύριοι

 

 

Η πρεσβυγενής Ελληνική Κοινότητα Αλεξάνδρειας ιδρυθείσα το 1843, ως η πρώτη ελληνική κοινότητα στην Αίγυπτο αλλά και ως ο πρώτος αιγυπτιακός οργανισμός, χαιρετίζει σήμερα τη μεγάλη αυτή οργάνωση με τις εξέχουσες προσωπικότητες από Ελλάδα και Αίγυπτο και συγχρόνως υποστήριξε και συνέβαλε από την πρώτη στιγμή στην επιτυχία αυτού του φόρουμ.

 

 

Ο ελληνικός και ο αιγυπτιακός λαός έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά μέσα στην μακρόχρονη ιστορία τους. Οι επιδράσεις τόσο του αρχαίου αιγυπτιακού πολιτισμού στον ελληνικό όσο και ο ελληνικός πολιτισμός τόσο ο αρχαίος όσο και ο Βυζαντινός στην αιγυπτιακή κοινωνία είναι μεγάλες με αποτέλεσμα την ανάπτυξη μιας βαθιάς ελληνοαιγυπτιακής φιλίας.

 

 

Μία από τις αποδείξεις είναι και η σημερινή διοργάνωση σε αυτό τον ιερό χώρο του πνεύματος, το στολίδι της Μέσης Ανατολής, τη  biblioteca alexandrina, η οποια είναι η αναγεννημένη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας των αλεξανδρινών χρόνων.

 

 

Πολλά κοινά σημεία και συνεργασίες υπάρχουν όχι στον τομέα μόνο του πνεύματος μεταξύ Ελλήνων και Αιγυπτίων, αλλά και στον τομέα της τέχνης, του εμπορίου, της ναυτιλίας, της εκπαίδευσης, της ανάπτυξης, του τουρισμού και της γαστρονομίας.

 

 

Η Ελληνική Κοινότητα Αλεξάνδρειας ο μεγαλύτερος Ελληνικός οργανισμός στην πόλη του Μεγάλου Αλεξάνδρου σήμερα, καθημερινά συμβάλλει στην περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δύο λαών. Έχουμε άριστες σχέσεις τόσο με τις αιγυπτιακές αρχές όσο και με τον αιγυπτιακό λαό, τον οποίο θεωρούμε αδελφό, γείτονα και συνοδοιπόρο.

 

 

Τέλος ως Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, αλλά και του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας συγχαίρω όλους τους παράγοντες, που συνέβαλαν στην επιτυχία αυτού του forum και εύχομαι καλή επιτυχία και πραγματοποίηση των στόχων αυτής της διοργάνωσης

 

 

Σας ευχαριστώ»

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *