ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Στο διάσημο παλάτι Μάνιαλ του Καΐρου ξεναγήθηκαν οι μαθητές της Αχιλλοπουλείου Σχολής

 

Άλλη μία εξαιρετική δραστηριότητα πραγματοποίησε η Αχιλλοπούλειος Σχολή για τους μαθητές της, τούς οποίους έφερε πιο κοντά στην σπουδαία Αιγυπτιακή ιστορία, με την ενημερωτική επίσκεψη που πραγματοποίησε στο παλάτι Μάνιαλ του Καΐρου, στις 29 Νοεμβρίου.

 

 

 

Όπως μάς περιγράφουν στο κείμενο που μάς απέστειλαν οι εκπαιδευτικοί Αναστάσιος Αναστάσιου και Εύα Χουλιάρα, την επιστημονική παρουσίαση ανέλαβε ένας εκ των κορυφαίων Ελλήνων ξεναγών, ο κ. Γεώργιος Ρεκτσίνης.

 

 

 

«Αρχικά, οι μαθητές ενημερώθηκαν για τον αρχιτεκτονικό ρυθμό, τα χαρακτηριστικά κατασκευής του παλατιού και την οικογένεια του Μοχάμετ Άλι. Στη συνέχεια, περιηγήθηκαν στους χώρους, στις αίθουσες και στους κήπους του παλατιού.

 

 

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε άμεση επαφή με διάφορες τεχνικές και ρυθμούς κατασκευής των αιθουσών υποδοχής, καθώς και να θαυμάσουν πίνακες ζωγραφικής, που απεικόνιζαν την πραγματικότητα μιας άλλης εποχής».

 

 

Και επειδή το τερπνόν πρέπει να συνδυάζεται πάντοτε μετά του ωφελίμου, «ακολούθησε επίσκεψη στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Καΐρου, όπου προσφέρθηκε γεύμα στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς της Αχιλλοπουλείου Σχολής, από τους υπευθύνους του ΕΝΟΚ. Στη συνέχεια, οι μαθητές έπαιξαν, διασκέδασαν και τέλος, επιβιβάστηκαν στα λεωφορεία του σχολείου για να επιστρέψουν στην Ηλιούπολη.

 

 

 

 

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

ΤΩΝ ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΙΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΚΑΪΡΟΥ 

 

 

 

 

 

ekdromi axillopouleiou 02

 

 

 

 

ekdromi axillopouleiou 03

 

 

 

 

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΜΑΝΙΑΛ ΤΟΥ ΚΑΪΡΟΥ

ekdromi axillopouleiou 01

ekdromi axillopouleiou 04

ekdromi axillopouleiou 05

ekdromi axillopouleiou 06

 

 

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

ΣΤΗΝ ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΝΟΚ

ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ «ΠΥΡΑΜΙΣ»

 

 

 

 

 

 

 

ekdromi axillopouleiou 07

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *