ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Την ιστορία των εγκαινίων της Διώρυγας του Σουέζ, το 1869, αλλά και της νέας, το 2015, έζησαν οι Αιγυπτιώτες στον ΣΑΕ, με την ομιλία του Απ. Τζιτζά

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον που προκάλεσε η ομιλία που ο κ. Απόστολος Τζιτζάς πραγματοποίησε στις 23 Νοεμβρίου, στον Σύνδεσμο Αιγυπτιωτών Ελλήνων στην Αθήνα, με θέμα: «Οικονομική και Ιστορική εξέλιξη της Διώρυγας του Σουέζ από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα», ένα θέμα πολύ επίκαιρο, σύγχρονο και επετειακό, με πλήθος φωτογραφικού υλικού.

 

 

 

ekdilosi SAE gia Dioryga Suez 01

 

 

 

Όπως αναφέρθηκε, το 1869 στις 19 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η ένωση των δύο θαλασσών Μεσογείου και Ερυθράς και τα εγκαίνια λειτουργίας της Διώρυγας του Σουέζ, ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της εποχής για την Αίγυπτο αλλά και Παγκόσμια Οικονομία.

 

 

 

 

dioriga souez 01

 

 

 

 

Τα ίδια περίπου γεγονότα έζησε ολόκληρος ο σύγχρονος κόσμος στις 6 Αυγούστου 2015 με τα εγκαίνια της νέας Διώρυγας του Σουέζ που πραγματοποίησε ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, παρουσία δεκάδων ηγετών και με την παρουσία του Έλληνα Πρωθυπουργού κ. Αλέξη και της ελληνικής πολεμικής φρεγάτας «ΣΠΕΤΣΑΙ».

 

 

 

tsipras-sisi

 

 

 

 

Να σημειωθεί ότι η νέα διώρυγα προβλέπει εξοικονόμηση χρόνου διέλευσης κατά 7 ώρες για κάθε πλοίο και το σπουδαιότερο, μεγαλύτερο τονάζ πλοίων, που σημαίνει ανάπτυξη στην οικονομία της Αιγύπτου, ταχύτερη εξυπηρέτηση στο διεθνές εμπόριο και αύξηση της παγκόσμιας επικοινωνίας με οικονομικότερους όρους.

 

 

 

 

susd1

 

 

 

 

Ευχάριστη έκπληξη ήταν το αναρτημένο λάβαρο του Συνδικάτου Εργαζομένων της Διώρυγας του Σουέζ, ευγενική προσφορά της κ. Άννας Σκορδιαλού που ανήκε στον κ. Μηνά Λαμπρινού.

 

 

 

Πηγή: ΣΑΕ

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *