«Στις δυσκολίες, οπλιστείτε με υπομονή», τονίζει στην πρώτη του συνέντευξη μετά την περιπέτεια της υγείας του, ο Σιναίου Δαμιανός (ΒΙΝΤΕΟ)


 

 

 

 

Η υπομονή είναι ένα από τα σημαντικότερα αγαθά που χρειάζεται να διαθέτει ο άνθρωπος, για να ξεπεράσει δύσκολες καταστάσεις, όπως της υγείας, αποκάλυψε στην πρώτη του συνέντευξη που έδωσε μετά τη μεγάλη περιπέτεια της υγείας του, ο Αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθούς, μετά το σοβαρό ατύχημα που υπέστη στις 30 Ιανουαρίου του 2018, πέφτοντας από το ασανσέρ της Ιεράς Μονής Σινά, και παραμένοντας καθηλωμένος στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο «Ελ Γκαλά» του Καΐρου για πάνω από πενήντα μέρες.

 

 

Ο σεβάσμιος ιεράρχης και Καθηγούμενος του θεοβάδιστου μοναστηριού της Αγίας Αικατερίνης του Σινά περιγράφει λεπτό προς λεπτό το πώς έπεσε στο κενό, και το πώς από θαυμαστό τρόπο το ασανσέρ που είχε αρχίσει να ανεβαίνει και κινδύνευε να συνθλίψει το ένα πόδι του, σταμάτησε, όταν ο Αρχιεπίσκοπος επικαλέστηκε την Παναγία και την Αλεξανδρινή Αγία Αικατερίνη.

 

 

Αμέσως μετά, άρχισε ένας Γολγοθάς συνεχίζει να διηγείται ο 83χρονος Αρχιεπίσκοπος. Ένας Γολγοθάς, στον οποίο όμως είχε Συγκυρηναίους και συμπαραστάτες πρώτα από όλα τον Αιγύπτιο ηγέτη Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, που έδωσε άμεσα εντολές για την πλήρη αποκατάσταση της υγείας του σεβάσμιου Ιεράρχη.

 

 

Ευχαριστίες αποδίδει ο Σιναίου Δαμιανός και στην ελληνική κυβέρνηση αλλά και στους ανθρώπους που τον στηρίζουν καθημερινά.

 

 

Από την έξοδό του από νοσοκομείο, πέρασαν άλλες πενήντα – εξήντα μέρες για τον Αρχιεπίσκοπο Σινά ο οποίος πλέον αναρρώνει είτε στην Ιερά Μονή είτε στο Μετόχι του Καΐρου, πραγματοποιώντας όποιες αναγκαίες μετακινήσεις απαιτούνται στο εξωτερικό.

 

 

Για όλη αυτή την περιπέτεια, από την οποία όμως – όπως λέει ο ίδιος – διασώθηκε με θαυμαστό τρόπο, μιλάει στο Νίκο Κάτσικα, στο ΒΙΝΤΕΟ που ακολουθεί, μεταφέροντας τις ευχές του προς όλους και ευχαριστώντας όλους όσοι τον προσέτρεξαν στην μεγάλη αυτή περιπέτεια της υγείας του, που σιγά σιγά αποτελεί παρελθόν…       

 

 

 

 

 

 

 

 

ΤΙΣ ΠΙΟ ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΕΣ

ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΥΡΑΜΙΣ

 

 

 

 

ΣΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

ΣΙΝΑ, ΦΑΡΑΝ ΚΑΙ ΡΑΪΘΟΥΣ

κ.κ. ΔΑΜΙΑΝΟ

 

 

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΖΗΤΗΣΑΜΕ

ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ

ΓΙΑ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης