ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Δείτε ποιον ψήφισαν για τις προεδρικές εκλογές της Κύπρου, οι Κύπριοι της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

 

 

 

 

Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από την καταμέτρηση των ψήφων σε εκλογικά τμήματα του εξωτερικού για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της Κύπρου, της 28ης Ιανουαρίου.

 

 

 

Ανάμεσα στα αποτελέσματα αυτά, αξίζει να δούμε τα στοιχεία που προκύπτουν για το αποτέλεσμα της κάλπης σε δύο αραβικές χώρες: τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία, εκεί όπου δραστηριοποιούνται πολλοί Κύπριοι εργαζόμενοι.

 

 

 

Όπως λοιπόν μάς ενημερώνει η ιστοσελίδα cyprustimes.com, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, προσήλθαν και άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα 81 Κύπριοι πολίτες (από τους 122 εγγεγραμμένους), δίνοντας ένα σαφές προβάδισμα στον νυν Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη (41,25%) έναντι του Νικόλα Παπαδόπουλου(27,5%).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αναφορικά με την κάλπη που στήθηκε στη Σαουδική Αραβία, προσήλθαν και ψήφισαν 73 Κύπριοι πολίτες (από τους 95 εγγεγραμμένους), δίνοντας και πάλι ισχυρό προβάδισμα στον νυν Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη με ποσοστό 42,47%, βάζοντας όμως αυτή τη φορά σε δεύτερη θέση τον Σταύρο Μαλά με ποσοστό 36,99%, ένα επίσης υψηλό ποσοστό που εξηγείται από το γεγονός ότι εκεί ο Νικόλας Παπαδόπουλος ήταν τρίτος (9,59%) από κοινού με τον Χρίστο Χρίστου (9,59%).

 

 

 

 

 

 

Ο δεύτερος γύρος των κυπριακών προεδρικών εκλογών θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, μεταξύ των κ.κ. Νίκου Αναστασιάδη και Σταύρου Μαλά.  

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *