“Πρόσκληση σε γεύμα”: ένα ταξίδι στη Νότια Αφρική με τους καλύτερους


 

Ο ελληνοκυπριακής καταγωγής Σταύρος Νικολάου, γνωστός παγκοσμίως για την ακτιβιστική του δράση στον τομέα της Υγείας και στέλεχος μιας από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες στη Νότια Αφρική, μιλά για την συγκίνηση που αισθάνθηκε όταν πριν λίγες ημέρες του απονεμήθηκε το Βραβείο ΑΡΓΩ προσφοράς στα κοινά από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Το θεωρεί ένα από τα πιο σημαντικά βραβεία της ζωής του γιατί του δείχνει την ένωση με την Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό και το αφιερώνει σε όλους όσους τον βοήθησαν στη ζωή του.

 

 

Ο Σταύρος Νικολάου, μιλά για τα δύσκολα παιδικά χρόνια, τα οποία όμως ήταν γεμάτα αγάπη, για τη συμβουλή των γονιών του που ακολουθεί μέχρι και σήμερα στη ζωή του και την κατάσταση στον τομέα της Υγείας στην Αφρική.

 

 

 

 

 

Ο Γιάννης Μπαλαδάκης, John & Peter Baladakis Άρχοντας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Πρόεδρος των Οφφικιάλων Ν.Αφρικής και επικεφαλής του ελληνικού τμήματος της ελληνο-ιταλικής-πορτογαλικής συμμαχίας παρουσιάζει την τρέχουσα συνολική κατάσταση στη Νότια Αφρική κάνοντας πρώτα μια αναδρομή στη συναρπαστική ιστορία των Ελλήνων της Νοτίου Αφρικής. Εξηγεί γιατί έχει μειωθεί κατά πολύ ο αριθμός των Ελλήνων της Νοτίου Αφρικής, αναλύει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομογενείς στη Ν. Αφρική και προτείνει λύσεις για να χτιστούν και να στεριώσουν γέφυρες μεταξύ της Ελλάδας και του Απόδημου Ελληνισμού.

 

 

 

 

Ο Γεώργιος Βλάχος, Georgios Vlachos συντονιστής Εκπαίδευσης του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Γιοχάνεσμπουργκ, αναλύει την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στην Αφρική. Μιλά αναλυτικά για τους τύπους των σχολείων, τους στόχους του Γραφείου Εκπαίδευσης Γιοχάνεσμπουργκ, τις δυσκολίες που υπάρχουν και τον τρόπο που προσπερνιούνται. Τέλος, ξεδιπλώνει τα μελλοντικά σχέδια του τα οποία πάντα έχουν ως στόχο όλο και περισσότεροι ανά τον κόσμο να γίνουν κοινωνοί της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού.

 

Live

 

https://www.ertecho.gr/

 

On demand

 

https://www.ertecho.gr/…/i-fon…/show/prosklisi-se-geyma/

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης