Σ.Α.Ε: στηρίζουμε τον “ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΑΙΓΥΠΤΙΩΤΩΝ”


 

Ο Σύνδεσμος Αιγυπτιωτών Ελλήνων εκφράζει την αμέριστη στήριξή του στο δίκαιο αίτημα του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΙΓΥΠΤΙΩΤΩΝ (Ε.Ν.Ο.Α) για παραχώρηση κατάλληλου μόνιμου χώρου για την στέγαση της έδρας και των δραστηριοτήτων του.

 

Υπενθυμίζεται ότι το ιστορικό σωματείο «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΙΓΥΠΤΙΩΤΩΝ» λειτουργούσε από το 1965 στη χερσόνησο του Αγίου Κοσμά, σε χώρο που του είχε τιμητικώς παραχωρηθεί από την Ελληνική Πολιτεία ως αναγνώριση της συμβολής του «Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών Αλεξανδρείας» στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου στην Αιγύπτου.

 

Κατά τα 53 χρόνια λειτουργίας του Ε.Ν.Ο.Α. στις εν λόγω εγκαταστάσεις, ο Ε.Ν.Ο.Α. όχι μόνο στάθηκε άξιος της τιμής αλλά ανταπέδωσε στην Ελληνική Πολιτεία τα μέγιστα φέρνοντας χιλιάδες Ελληνόπουλα σε επαφή με το ναυταθλητισμό και αναδεικνύοντας δεκάδες Παγκόσμιους πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες που σήκωσαν την γαλανόλευκη ψηλά σε κάθε μεριά του κόσμου.

 

Λόγω του σχεδίου ανάπλασης του Ελληνικού, το 2018 ο Ε.Ν.Ο.Α. απεβλήθη βιαίως από τις εγκαταστάσεις του Αγ.Κοσμά λόγω του σχεδίου ανάπλασης της εν λόγω περιοχής. Το 2020 παραχωρήθηκε προσωρινά στον Ε.Ν.Ο.Α. χώρος εντός του Ε.Α.Κ.Ν. Αγίου Κοσμά με ταυτόχρονες διαβεβαιώσεις των αρμόδιων φορέων και της Πολιτείας για άμεση εξεύρεση και μετεγκατάστασή του σε νέο μόνιμο και κατάλληλο χώρο. Δυστυχώς μέχρι και σήμερα, οι εν λόγω υποσχέσεις όχι μόνο δεν έχουν υλοποιηθεί αλλά, όπως πληροφορούμαστε, ο Ε.Ν.Ο.Α. απειλείται εκ νέου με άμεση αποβολή κι από τις προσωρινές αυτές εγκαταστάσεις.

 

Ο Σύνδεσμος Αιγυπτιωτών Ελλήνων:

  1. Εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την προαναφερόμενη συμπεριφορά της Πολιτείας, θεωρώντας αυτήν προσβολή στην ιστορία και τη συνεισφορά του Ελληνισμού της Αιγύπτου. 
  1. Ζητά την παρέμβαση της Πολιτείας για την άμεση επίλυση του θέματος και δη τη μόνιμη εγκατάσταση του Ε.Ν.Ο.Α. σε κατάλληλο χώρο προκειμένου να εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας και της μακρόχρονης ιστορίας του.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

 

 

One response to “Σ.Α.Ε: στηρίζουμε τον “ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΑΙΓΥΠΤΙΩΤΩΝ””

  1. Δημήτρης Καλανδράνης says:

    Στηρίζω το δίκαιο αίτημα του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών για την παραχώρηση κατάλληλου μόνιμου χώρου για την στέγαση της έδρας και των δραστηριοτήτων του.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Hephaestus Radio


Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads
Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης