Ολοκλήρωση της Επίσκεψης της Απεσταλμένης του ΥΠΕΞ Κύπρου, Σαλίνας Σιάμπου  στην Γκάμπια


 

Ολοκληρώθηκε στις 12-1-23 η διήμερη επίσκεψη στην Γκάμπια της Προσωπικής Απεσταλμένης του Υπουργού Εξωτερικών, Διευθύντριας Μέσης Ανατολής, Κόλπου και Αφρικής, κας Σαλίνας Σιάμπου, κατά την οποία πραγματοποίησε  σειρά παραγωγικών συναντήσεων.

 

Την 11η Ιανουαρίου η Προσωπική Απεσταλμένη του Υπουργού Εξωτερικών,  με συνοδεία του Τμηματάρχη Αφρικής, κ. Βενέζη και των Επίτιμων Προξένων  ΚΔ  και  Γκάμπιας, συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γκάμπιας, κ. Mamadou Tangara. Κατά την εν λόγω συνάντηση, συζητήθηκε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων με στόχο την προώθηση της διμερούς και πολυμερούς συνεργασίας των δυο χωρών. Αντηλλάγησαν επίσης απόψεις για το ρόλο της Κύπρου ως κράτος-μέλος της ΕΕ σε ζητήματα που  αφορούν ειδικότερα χώρες της Δυτικής Αφρικής, η από κοινού αντιμετώπιση παγκόσμιων προσκλήσεων αλλά και η ενίσχυση πολιτικού διαλόγου σε πολυμερή φόρα όπως τα ΗΕ και η Κοινοπολιτεία. 

 

 

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο κ. Tangara επιβεβαίωσε την ακλόνητη στάση αρχών της Γκάμπιας στην ανεξαρτησία, την κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς και τη στήριξή της στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού στη βάση των παραμέτρων του ΣΑ ΟΗΕ. Επιπρόσθετα, επιβεβαιώθηκε η πιστή προσήλωση των δυο χωρών στον πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η κα Σιάμπου επέδωσε επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον Πρόεδρο της χώρας.

 

 

Κατά την παρουσία της στην Γκάμπια η κα Σιάμπου εκπροσώπησε την Κυπριακή Δημοκρατία  στον Πολιτικό Διάλογο υψηλού επιπέδου ΕΕ – Γκάμπιας, στον οποίο συμμετείχε αριθμός πρέσβεων κρατών-μελών, ενώ από πλευράς Γκάμπιας συμμετείχε η πλειονότητα του Υπουργικού Συμβουλίου της χώρας υπό την προεδρία του Υπουργού Εξωτερικών. Κατά την ολοήμερη συνάντηση συζητήθηκε ενδελεχώς η ενίσχυση και εμβάθυνση της συνεργασίας ΕΕ και Γκάμπιας σε σειρά θεμάτων.

 

Η κα Σιάμπου πραγματοποίησε ξεχωριστές  διμερείς επαφές και συναντήσεις με αξιωματούχους της κυβέρνησης της χώρας.

 

 

Photo: H.E. Thessalia Salina Shambos Twitter

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης