Τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ συνεχάρη ο Ευ. Βενιζέλος για το ρόλο της Αιγύπτου στην επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα


Τηλεφωνική συνομιλία είχε ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής κυβέρνησης και Υπουργός των Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, Sameh Shoukry, με τον οποίο και συζήτησε για τις τελευταίες εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας.

 

 

 

Οι δύο Υπουργοί συζήτησαν, επίσης, τρόπους για την επίτευξη του στρατηγικού στόχου της επανέναρξης των ειρηνευτικών συνομιλιών και εξέτασαν τις εν προκειμένω δυνατότητες συνεισφοράς τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και σε ευρωπαϊκό πλαίσιο.
 

Επιπλέον, Βενιζέλος και Shoukry εξέφρασαν την ανησυχία τους για την επιδείνωση της κατάστασης στη Λιβύη και εξέτασαν πρωτοβουλίες που θα πρέπει να αναλάβει η διεθνής κοινότητα για τη σταθεροποίηση της χώρας.

 
Τέλος, ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την ετοιμότητα της Ελλάδος για την παροχή άμεσης βοήθειας για την επιχείρηση της δια θαλάσσης εκκένωσης των Αιγυπτίων πολιτών που έχουν διαφύγει από την Λιβύη και βρίσκονται στην Τυνησία.

 

 

Πηγή: zougla.gr

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης